logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wykryć cofnięty licznik w Volkswagen Passat B5 przed zakupem?

pio_ta 04 Cze 2007 18:34 2748 3
REKLAMA
  • #1 3953111
    pio_ta
    Poziom 13  
    Ocena: 18
    Witam
    czy ktoś z was jest mi w stanie odpisać czy istnieje możliwość wykrycia cofnięcia faktycznego stanu licznika kilometrów w Passacie B5, czy może jest to nie do wykrycia, pytam tylko dlatego iż chcę kupić takie autko i chciałby ustrzec się kupna takiego auta.

Dodano po 6 [minuty]:

sorki za zdanie,poprawiam

pytam tylko dlatego iż chcę kupić takiego Passata a chciałbym się ustrzec kupna auta z cofniętym licznikiem
  • REKLAMA
  • #2 3953664
    6114350
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    nie ma mozliwosci
  • REKLAMA
  • #3 3953711
    hitek
    Poziom 17  
    Ocena: 74
    Witam!
    Teoretycznie istnieje możliwość.
    Najlepsze rozwiązanie - podłączyć komputer do samochodu. Prawdopodobnie da się z pamięci komputera sterującego pracą silnika dowiedzieć się, jaki jest rzeczywisty przebieg.
    Reszta to ocena wizualna stanu auta. Szukaj pod maską naklejek serwisowych (wymiana oleju, paska rozrządu). Takich samych naklejek możesz szukać na drzwiach lub środkowym słupku (naklejki z przeglądów). Najlepiej kup auto z książką serwisową i porównaj przebieg z książki i z licznika. Poza tym sprawdź stan siedzeń, gumowych nakładek na pedałach, jak mocno wytarty jest wieniec kierownicy i gałka zmiany biegów. Pod maską szukaj oznak mycia silnika lub wycieków oleju z silnika - zdradzają duży przebieg. Reszta powinna wyjść podczas jazdy.
    Zauważam jednak, że nie zawsze auto z małym przebiegiem oznacza zwolnienie z kłopotów. Często auto z większym przebiegiem, ale zadbane, kryje w sobie mniejsze ryzyko niż "zajeżdżone" auto z małym przebiegiem.
    Pozdrawiam
  • #4 3953767
    Cyber
    Poziom 16  
    Ocena: 42
    Jak nie stary i diesel na EDC to masz km w sterowniku silnika.
    Ale to tez mozna [autocenzura]

Generalnie zapomnij o tym swoim pytaniu
REKLAMA