logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kabel sygnałowy do wejścia AUDIO IN w wieży Sony MHC-EC50

Widgeet 09 Cze 2007 21:48 8076 7
REKLAMA
  • #1 3969142
    Widgeet
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Siemka mam wieze Sony model MHC-EC50 I mam tylko jedno wejscie AUDIO IN
    Załączam zdjecie

Kabel sygnałowy do wejścia AUDIO IN w wieży Sony MHC-EC50

Lecz wszystki czincze maja jeden wtyk do komputera i 2 wtyki do wiezy lecz ja mam tylko jedno wejscie czy cos sie stanie gdy podlacze tylko jeden wtyk ??
    czy istnieja czincze z pojedynczym wtykiem do wiezy ??
    Czekam na odpowiedz
    pozdro
  • REKLAMA
  • #2 3969208
    maras2003
    Poziom 29  
    Ocena: 115
    To nie czincz (RCA), tylko JACK 3,5 mm... taki jak od normalnych słuchawek(tak tez mozna podłaczyć). Zobacz, może z tyłu w wiezy masz wejście pod czincz...
  • REKLAMA
  • #3 3969218
    Widgeet
    Poziom 11  
    Niestety z tylu nie mam nic
    Ale mowisz ze pojdzie na Jacku ?

A jak juz tak jestem przy okazji dlaczego slysze prace twardego dysku w komputerze gdy dam glosniej w sluchawkach tez tak mam
    Albo np jak minimalizuje okno np przegladarki internetowej to slysze w glosnikach takie bzzzyt co to moze byc ?
  • REKLAMA
  • #4 3969262
    maras2003
    Poziom 29  
    A jak chcesz słuchać? dzwięk z kompa wzmacniany przez wieże? Wtedy podłączasz w kompie tak gdzie normalnie były głosniki a w wiezy pod AUDIO IN.
  • REKLAMA
  • #5 3969274
    Widgeet
    Poziom 11  
    Aha dzieki za informacje :)
    A ile moze taki JACK kosztowac ??
    I czy cena bedzie cos miala do jakosci ?
  • #6 3969328
    maras2003
    Poziom 29  
    cena z reguły ma sie do jakości. potrzebujesz kabel JACK-JACK, a ile metrów? myślę że do "dychy" się zmieścisz
  • #7 3969352
    Widgeet
    Poziom 11  
    Potrezba mi okolo 5 metrow :)
  • #8 3969369
    maras2003
    Poziom 29  
    Więc jeżeli masz niedaleko do Wrocławia ;) to w poniedzialek kupisz ten kabel :D nie musi być pozałacany. Ważne żeby był to Jack Stereo 3,5 mm a z drugiej strony to samo. Co do ceny to nadal mysle ze 10 zl wystarczy, ale czasem warto zabrac pare zl więcej.

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz wieży Sony MHC-EC50 pyta o możliwość podłączenia komputera do jednego wejścia AUDIO IN, które jest pojedynczym gniazdem, podczas gdy standardowe kable RCA mają dwa wtyki do wieży. Otrzymuje wyjaśnienie, że wejście w wieży to nie RCA, lecz gniazdo JACK 3,5 mm, typowe dla słuchawek, i że do podłączenia komputera potrzebny jest kabel JACK 3,5 mm stereo z obu stron. Cena takiego kabla zależy od jakości i długości, a na około 5 metrów kabel można kupić za około 10 zł. Dodatkowo poruszono problem zakłóceń słyszanych w głośnikach przy zwiększaniu głośności i minimalizowaniu okien, co może wskazywać na interferencje lub problemy z uziemieniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA