logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samochód TAMIYA - szarpanie i chaotyczne reakcje na polecenia pilota

darnel 10 Cze 2007 09:02 801 3
REKLAMA
  • #1 3969105
    darnel
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Podłączę się do tematu, jeśli mogę. Otóż mam samochód TAMIYA i jeżdził super ale z czasem zaczął mylnie reagować na polecenia pilota, a teraz na jakiekolwiek polecenie reaguje szarpaniem tył/przód, chaotycznym cykaniem. Gdybam, że może elektrolity do wymiany, ale chciałbym poradzić się kogoś kompetentnego

Moderowany przez Jaś Kula:

Wydzieliłem z tematu https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic772355.html Nie podpinaj się pod cudze tematy, zakładaj własne kiedy objawy uszkodzenia są różne. No i popatrz jakie teraz masz dodatkowe możliwości. :wink:

• REKLAMA
  • #2 3969374
    mariusz.s
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 79
    posprawdzac tranzystory wykonawcze czy nie maja zwarcia
  • REKLAMA
  • #3 3972318
    darnel
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Kurcze. Jak tylko ten temat zobaczyłem, to wiedziałem, że mod mnie nawraca. Aż mi wstyd. Nie chciałemm śmiecić na forum. Pomyślałem, że może wstępnie przynajmniej jednym zdaniem da się określić kierunek postępowania. Obiecuję poprawę
  • #4 3972748
    andrzej34
    Poziom 16  
    Ocena: 34
    Witam, miałem kiedyś podobne zdarzenie z zabawką za 100 zł i miała podobne objawy, dotykanie anteny samochodu kawałkiem drutu wywoływał dziwne konwulsje tego samochodu. Może naście lat do tyłu gdy emisja fal radiowych różnego typu była mała, tak prosty system sterowania się sprawdzał.
    Pozdrawiam.
REKLAMA