logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

a52 ciachnieta sciazka włąncza sie na 1 sekunde i cisza

enter21 12 Cze 2007 10:59 1061 8
REKLAMA
  • #1 3976567
    enter21
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    tak jak wczesniej opisałem ktos ciachał sciezke do simloka i siemens sie juz nie włancza tzn włancza sie ale na 1 sekunde czy idzie jakos tego test pointa połaczyc a moze juz ktos miał taka sytuacje pozdr i dziekuje za odpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 3976578
    Repciu
    Poziom 27  
    Ocena: 81
    mzoe trzeba sprobowac mu flasha trzeba nowego wrzucic
  • REKLAMA
  • #4 3977068
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Złe cięcie można naprawić lakierem grafitowym, tylko wprawa potrzebna i dobra lupa lub mikroskop.
    pozdr
  • #5 3977158
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 3977267
    Czolgu
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Jest scieżka od klawiszy, ale wtedy płyta musiałaby zostać przecięta na wylot.
    Możesz też zobaczyć pod światło jak został zrobiony TP.

Zanim zaczniesz cudować z SST i wgrywaniem FF. Zrób mu w Jokerze "ReCalc All Keys".
  • REKLAMA
  • #7 3977383
    zendar
    Poziom 16  
    Ocena: 52
    Miałem taki przypadek, tylko ciachnąłem simlocka (dobrze) i już telefon nie pracował, bzyczał. Pomogło wgranie flasha SST 5.31, ale najpierw warto jak ktoś radził użyć przeliczenia jokerem lub spróbować frei (unlocking / direct unlock / wpisać imei z naklejki w pole "new imei" / OK)
  • #8 3977419
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 4163104
    lagys akademia
    Poziom 11  
    a wg mnie wystarczy odpalic freie -> unlocking functions->direct unlock also saves map -> wpisac imei z pod baterii i dac use original imei

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Siemens A52, który po uszkodzeniu ścieżki simlocka uruchamia się tylko na sekundę, a następnie wyłącza. Uszkodzenie ścieżki simlocka może powodować standardowe zachowanie telefonu – krótki start i wyłączenie z charakterystycznym dźwiękiem "bzzzyyyy". Wskazane jest sprawdzenie i ewentualne naprawienie uszkodzonej ścieżki, np. lakierem grafitowym pod lupą lub mikroskopem. Przed próbą wgrywania nowego oprogramowania (flash) warto wykonać w Jokerze funkcję "ReCalc All Keys". Wgrywanie nowego flasha SST (np. wersja 5.31) z bootcorem oraz naprawa IMEI (IMEI repair) może przywrócić funkcjonalność telefonu. Zaleca się także użycie narzędzi do odblokowania, takich jak SST lub Freie, z opcją direct unlock i wpisaniem oryginalnego IMEI z naklejki pod baterią, co zapobiega problemom z błędnym IMEI i wyłączaniem się telefonu. W A52 trudno jest przeciąć ścieżkę poza test pointem (TP), dlatego ważne jest dokładne sprawdzenie miejsca uszkodzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA