logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak bezpiecznie wyczyścić optykę w drukarce Lexmark E320?

maglon 13 Cze 2007 19:39 1227 7
REKLAMA
  • #1 3981252
    maglon
    Poziom 11  
    Mam pytanie czy można bez problemu wyczyścić optykę w E320. W jaki sposób dostać się do wnętrza aby w efekcie nie przestawić lasera, czy należy zwrócić uwagę szczególnie na jakieś znaki.
  • REKLAMA
  • #2 3982247
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    Nie bardzo rozumiem twój problem...
    O co dokładnie pytasz?
    Bardziej sprecyzuj to o co pytasz.
  • REKLAMA
  • #3 3982455
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2304
    Przeniosłem z Drukarki, kserokopiarki i plotery.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • #4 3982619
    maglon
    Poziom 11  
    Po rozkręceniu modułu-zespołu lasera wyczyszczeniu luster oraz soczewki można go przypadkowo rozregulować , dlatego pytam czy w tym modelu są jakieś problemy dlatego że jest on przykręcany od dołu inaczej niż pozostałe moduły. Pytam czy można bez problemu rozkręcić i skręcić nie uszkadzając druku.
  • REKLAMA
  • #5 3983028
    zatronik1
    Poziom 25  
    Ocena: 74
    W E320 akurat jest tak że po demontażu i montażu lasera są tylko czyste kartki żeby tego uniknąć trzeba przed demontażem zaznaczyć dokladnie polożenie zespolu lasera.
  • #6 3983979
    maglon
    Poziom 11  
    Właśnie dlatego pytam, bo obawiałem się tego. Napisz czy płytę metalową odkręcasz czy tylko sam zespół od spodu ?
  • REKLAMA
  • #7 3986449
    zatronik1
    Poziom 25  
    Ocena: 74
    Możesz odkręcić płytę ważne jest polożenie lasera względem plyty.
  • #8 3987335
    maglon
    Poziom 11  
    Dziękuję, tak zrobiłem i jest dobrze. Koniec tematu.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat bezpiecznego czyszczenia optyki w drukarce Lexmark E320. Kluczowym zagadnieniem jest demontaż modułu lasera, który w tym modelu jest przykręcany od dołu inaczej niż w innych drukarkach. Po rozkręceniu i wyczyszczeniu luster oraz soczewki istnieje ryzyko rozregulowania lasera, co skutkuje wydrukami z czystymi kartkami. Aby tego uniknąć, należy dokładnie zaznaczyć położenie zespołu lasera względem metalowej płyty przed demontażem. Można odkręcić płytę metalową, jednak kluczowe jest zachowanie oryginalnego położenia lasera podczas ponownego montażu. Po zastosowaniu tej metody czyszczenie optyki przebiega bez problemów i nie wpływa negatywnie na jakość druku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA