logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferguson 3318SE. Podłączenie tunera pod głośniki.

jfirlus 14 Cze 2007 10:57 2256 5
REKLAMA
  • #1 3982911
    jfirlus
    Poziom 11  
    Witam. Posiadam tuner sat Ferguson 3318SE. Chciałbym go podłączyć do głośników 5.1. Jest to zestaw Logitech X530, czyli niezbyt drogi - podłaczenie przez 3 jacki. W ferdku jest jedynie wyjście cyfrowe do dźwięku 5.1. czy jest jakaś możliwość podłączenia tunera do głośników? Odpada zakup amplitunera. Nie ma w kablu SCART wyjść do poszczególnych głośników?

Ewentualnie czy jest jakaś karta dźwiękowa do kompa, która posiadałaby wejście SPDIF i możliwość dekodowania dźwięku do formatu analogowego w czasie rzeczywistym? Bo komp i tak chodzi ciagle.
    W komputerze mam karte dźwiękową SB Live 24bit.
  • REKLAMA
  • #2 3984291
    romeok01
    Poziom 35  
    Ocena: 589
    Jest możlwość aby karta sb live dekodowała dzwięk Dolby Digital, potrzebne jest tylko wejście cyfrowe dzwięku, poszukaj w dokumentacji karty, gdzie posaida takie wejście może bedzie można w prosty sposób je wyprowadzić lub pozostaje zakup takiego modułu http://www.creative.com/products/product.asp?category=13&subcategory=55&product=1780

Dodano po 18 [minuty]:

Jak widać na zdjęciu moduł taki posiada wejście spdif in

Dodano po 7 [minuty]:

Tu zdjęcie wewnątrz takiego modułu
  • REKLAMA
  • #3 3985140
    jfirlus
    Poziom 11  
    MAsz taki moduł? Jak to działa?
    Że wejście cyfrowe będzie to wiem, ale nie jestem na 100% pewien czy taka karta będzie umiała dekodować dźwięk w czasie rzeczywistym.

A drugi problem z dostępnością takiego modułu. Znalazłem na ruskiej stronce jak wyprowadzić wyjście SPDIF, ale ja potrzebuje wejście,
  • REKLAMA
  • #4 3985870
    Preskaler
    Poziom 40  
    Ocena: 1056
    Kabel "scart" posiada tylko wyjścia (wejścia) stereo a więc 2.0. Nie ma innego wyjścia jak zastosowanie oddzielnego dekodera lub amplitunera. Ten dekoder może być oddzielny (dość drogi) lub ze specjalną kartą dżwiękową o wejściu cyfrowym.
  • REKLAMA
  • #5 3989305
    houruk
    Poziom 19  
    Ocena: 45
    do tych glosnikow powinienes miec w zestawie przejsciowke z malego jacka na chinch wiec mozesz je podlaczyc do wyjscia audio z tylu tunera analogowego. Beda grały wszystkie głośniki ale nie bedzie pełnego efektu,to tylko stereo rozbite na wszystkie glosniki.
    pozdrawiam
  • #6 3994489
    jfirlus
    Poziom 11  
    Taką przejściówkę to sam sobie umiem zrobić, ale nie o to mi chodzi. Bo stereo to mam. Będę musiał zainwestować w amplituner.
REKLAMA