logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz Magnat Hotrod 4000 - świecące diody Power i Diagnost, co robić?

srumta 15 Cze 2007 16:52 1031 4
REKLAMA
  • #1 3987257
    srumta
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    witam mam problem ze wzmacniaczem magnata HOTROD 4000 zaczeły mi świecic 2 diody 1 power 2 diagnost podłączyłem do do napięcia i sprawdzałem do kąt ono przechodzi mam fotkę i tam jest napisane gdzie jest napięcie a gdzie nie ma . proszę o pomoc bo się nie znam. i nie wiem czy to może byc wina tej (przetworniczy czy czwojnicy )
    Załączniki:
    • Wzmacniacz Magnat Hotrod 4000 - świecące diody Power i Diagnost, co robić? DSC03032.JPG (70.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3987362
    srumta
    Poziom 10  
    w jednym miejscu napisałem zle chodzi mi o zwojnice a nie (czwojnicy)
  • REKLAMA
  • #3 3990417
    Kiwaka
    Poziom 11  
    Coś może obciążać zasilanie (np. uszkodzony scalak lub tranzystor stopnia mocy) i elektronika odcina napięcie (układ "wisi na ograniczeniu prądowym")
    To tylko jedna z dość prawdopodobnych hipotez. Prawdę mówiąc jeżeli chcesz bazować na materiałach pomocniczych na poziomie zdjęcia jakie zamieściłeś, to może być b.b.b.b.trudno cokolwiek poradzić.............
    Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    ps
    Sprawdź wszystkie diody i tranzystory miernikiem złącza, czy gdzieś nie ma ewidentnego zwarcia.
  • REKLAMA
  • #4 3990475
    rafal8916
    Specjalista - spawarki
    Ocena: 326
    Sprawdż tranzystory w stopniu końcowym (te na radiatorach), prawdopodobnie są uszkodzone (zwarte) i dlatego wzmacniacz się zabezpiecza.
  • #5 3996282
    srumta
    Poziom 10  
    dzięki zmacniacz zaniosłem do serwisu to będzie najlepsze rozwiązanie
REKLAMA