logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

6630 problem z kartą sim. Co zrobić, żeby ją podnieść?

gen999 17 Cze 2007 23:35 1565 5
REKLAMA
  • #1 3994948
    gen999
    Poziom 23  
    Ocena: 32
    Jak w temacie. Jaiiś czas temu kupiłem tą nokie na allegro z simlockiem ale już mi go zdjeli. Chodziła około miesiąca i nie było żadnych problemów. ALe nie dawno coś jej sie stało. Wyglada to tak że czasami odpala normalnie to znaczy pyta sie czy odpalić w trybie offline i chce pin, ale pochodzi przez pare minut i wywala "nieudana rejestracja karta sim", "telefon zostanie uruchomiony ponownie". No i po restarcie już nie pyta o pin tylko startuje w offline. Jak chce przełaczyć na profil Ogólne to "włóż karte SIM", mimo tego że karta nadal siedzi w telefonie. Oczywiście w innym fonie karta działa normalnie Magik który zdejmował mi z niej simlocka, mówił ze wgrać nowego softa przez NSU. Nie pomogło. Co teraz z nią zrobić zeby ją podnieść?? Kiedyś czytałem o płycie od 3310 i gdzieś mi obił sie o oczy element który jest własnie odpowiedzialny za takie historie w tamtym fonie. Może i w tym fonie jest coś takiego i po wymianie tego elementu będzie już w porządku??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4021831
    xirus
    Poziom 11  
    tak są takie elementy odpowiedzialene za czytanie karty sim, ale również jest opcja że simlock został źle zdjęty było dużo przypadków że po takiej akcji telefon padał i albo wcale się nie włacza albo neiwidzi katy itd
  • REKLAMA
  • #3 4022264
    gen999
    Poziom 23  
    No dobrze to dzięki za jakikolwiek ślad, ale co teraz z tym zrobić??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4085270
    dagmara9
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    witam za karte sim w tym telefonie tak jak w wielu nokiach odpowiada malutki glasik simIC w zalaczniku widac gdzie on sie znajduje,za nim jest wiekszy ukladzik polecam na poczatek wyczyscic oba i przygrzac HA i powinno byc ok.Co do zdjetego smoka to on nie ma zadnego wplywu na problemy z karta sim jesli sie nie uda zdjac locka to telefon sie nie wlaczy.

zalaczam fotke simIC i pdf z rozmieszczeniem elementow na plycie odpowiedzialnych za sim.
    Załączniki:
    • 6630 sim.pdf (154.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • 6630 problem z kartą sim. Co zrobić, żeby ją podnieść? 6630.jpg (86.32 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 4086975
    gen999
    Poziom 23  
    Sprzedałem tamtą nokie 6630 i kupujący do dzisiaj sie nie odzywa żeby coś sie działo z tym fonem. wręcz przeciwnie. Pisze że chodzi mu na orange i nic podejżanego sie z nią nie dzieje. Kupiłem drugą 6630 i nie długo zdejme z niej smoka i mam nadzieje że nic sie znów nie spiepszy. Czy po zdjęciu smoka warto aktualizować SW??
  • Pomocny post
    #6 4087120
    dagmara9
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    aktualizacje sa dobre zawsze :) i nie tylko do antyvirów , zawsze to jakies poprawki , spoko aktualizacjami nie zmienisz fielda 308 w pm a wiec nie zalozysz spowrotem locka, wiec aktualizuj ile wlezie.
REKLAMA