logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6630 nie wykrywa karty SIM, tryb offline - co robić?

koperos1 18 Cze 2007 22:49 1878 10
REKLAMA
  • #1 3997953
    koperos1
    Poziom 11  
    Witam dzis mi sie zdazyło ze moja nokijka odmówiła posłuszeństwa a mianowicie wyskoczyło "brak karty sim" i przełączyła sie w tryb offline nic nie było grzebane nie wiem co jest proszę o pomoc
    czyściłem kartę i styki bo nieraz mi sie zdarzyło ze tak wyskoczyło ale przeczyściłem i było dobrze a dziś lipa:( nie wiem co jest proszę o szybko informacje co mam robić. z góry dziękuje i pozdrawiam.
    PS. prubowałem użyć opcji "szukaj" ale nie chce mi nic znaleść wyskakuje błąd strony...
  • REKLAMA
  • #2 4001042
    koperos1
    Poziom 11  
    Hm a mam jeszcze pytanko jak na te wcześniejsze nikt nie chce pisać. :) Czy to możliwe że po roku czasu simlock został automatycznie założony? bo kupiłem go prawie ze równo rok temu w Anglii i był bez simlocka . proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #3 4001065
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 4001203
    tooomek2
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    pamiętaj że zawsze jak ci wyskakuje brak karty to jest to awaria, simlocki i inne blokady są napisane telefon z ograniczeniami, podaj hasło itp... , sprawdź jeszcze na innej karcie, bo mozliwe też że i karta może paść
  • REKLAMA
  • #5 4001376
    koperos1
    Poziom 11  
    karta jest dobra bo wkładałem drugą ery i jedno z o2 angielskiej sieci i nic sie niezmienia dalej to samo
  • #6 4003599
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 4003779
    koperos1
    Poziom 11  
    Czy z tym glassem chodzi Ci o kartę sim czy o telefon i czy jest to skomplikowane dla szarego człowieka czy jednak będę musiał przelecieć się do servisu. Ps Karta jest na bank dobra bo własnie działa mi na innym telefonie
  • #8 4003826
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 4004533
    koperos1
    Poziom 11  
    no przecież napisałem czy da rade samemu dla "szarego człowieka" jak bym chciał do servisu lecieć to bym poszedł i nie pytał sie was tutaj to chyba proste.... a ze sie nie znam to sie tylko zapytałem czy da rade samemu czy trzeba iśc do kogoś kto sie zna
  • #10 4004993
    all_tel
    Poziom 25  
    Ocena: 65
    koperos1 napisał:
    no przecież napisałem czy da rade samemu dla "szarego człowieka" jak bym chciał do servisu lecieć to bym poszedł i nie pytał sie was tutaj to chyba proste.... a ze sie nie znam to sie tylko zapytałem czy da rade samemu czy trzeba iśc do kogoś kto sie zna

jesli nie masz odpowiednigo sprzetu a zwlaszcza wiezy to udaj sie do jakiegos serwisu GSM , to jest najlepsze rozwiazanie dla ciebie i twojego telefonu
  • #11 4005073
    koperos1
    Poziom 11  
    No :) i tylko o to mi chodziło dziękuje

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 6630 wyświetla komunikat "brak karty SIM" i przechodzi w tryb offline mimo braku ingerencji użytkownika. Próby czyszczenia karty SIM i styków nie przyniosły efektu. Sprawdzenie z innymi kartami SIM, w tym z różnych operatorów (ERA, O2), również nie rozwiązało problemu, co wskazuje na uszkodzenie sprzętowe. Wskazano, że prawdopodobną przyczyną jest uszkodzenie "szkielka" (czyli plastikowej osłony styków karty SIM) lub samego czytnika SIM w telefonie. Zalecane jest wymienienie tego elementu lub zastosowanie zworek. Ze względu na konieczność specjalistycznego sprzętu i umiejętności, rekomendowane jest udanie się do serwisu GSM w celu profesjonalnej naprawy. Nie ma automatycznego nałożenia simlocka po roku użytkowania, a problem nie wynika z blokad sieciowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA