logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Master 2002 2,8 TDI - jak naprawić IMO i centralny zamek?

domeryk 18 Cze 2007 00:18 5238 4
REKLAMA
  • #1 3995057
    domeryk
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Mam taki problem posiadam Renault Master 2002 ktoś na grzebał za granica z Imo+centralnym zamkiem komputer jest w ogóle nie wpięty wszystkie przekazniki można wypiąć auto dalej pali . Posiadam 2 piloty w oby dwóch kod jest taki sam lecz trzeba resetować imo aby odczytał i przestała mrugać lampka od kontroli imo jest jakiś sposób aby ona się zaświeciła i samochód odpalił, znam pewny sposób i on działa ale chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś inny na to sposób wyczytałem ze w Renaultach jest imo+centralny powiązany może jakiś schemat serwisowy elektryki ktoś posiada??
  • REKLAMA
  • #2 3995603
    karolrak
    Poziom 18  
    Ocena: 108
    W tym modelu zamontowana jest blokada zapłonu która jest niezależna od sterowania zamkiem centralnym. Jeżeli chcesz sprawdzić czy immo działa musisz wysunąć z kluczyka sam metalowy element i nim spróbować uruchomić silnik.
  • REKLAMA
  • #3 3996057
    domeryk
    Poziom 12  
    Jaki metalowy element to znaczy blaszkę od baterii czy co bo nie wiem o co chodzi a jest możliwość odpalenia jeszcze jakoś auta mój znajomy ma sposób i od pała ale ja nie wiem jak to odpalić resetuję tak jak by imo i mu odpala auto przestaje mrugać lampka czerwona i świeci i jest możliwość odpalenia auta :)
  • REKLAMA
  • #4 3996213
    karolrak
    Poziom 18  
    Ocena: 108
    Jeżeli chcesz sprawdzić immo to spróbuj odpalić auto kluczykiem ale bez całej elektroniki (samym metalem) nie powinno odpalić. Natomiast jeżeli chodzi o uruchomienie immo w tym aucie to częstym uszkodzeniem jest usterka kluczyka. Sprawdź chociaż bezpieczniki, są po kierownicą.
  • #5 3999440
    domeryk
    Poziom 12  
    Tak juz odpaliłem okazało się ze to był bezpiecznik spalony a jest możliwość zrestartowania imo w jakiś sposób , i mam pytanko gdzie mogę dostać książkę serwisową do tego renualt lub schemat elektroniki ??
REKLAMA