logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Vectra '02] [Vectra C 2002 2.2] Jak zmienić język komputera pokładowego z angielskiego?

Shel 19 Cze 2007 11:43 39156 15
REKLAMA
  • #1 3998993
    Shel
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    witam, posiadam vectre C, rocznik 2002 silnik 2.2, czy jest możliwe zmienie wersji oprogramowania komputera pokładowego? poniewaz obecnie mam w wersji angielskiej??
  • REKLAMA
  • #2 3999008
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 3999027
    Shel
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    hmm, ale mi chodzi czy moge to samemu zrobic?? czy potzrebuje jakiegoś programatora, czy jest mozliwość wejścia z poziomu uzytkowniak??
  • #4 3999243
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 3999269
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 3999324
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 3999553
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 4000355
    szogun0
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 545
    Shel napisał:
    http://www.allegro.pl/item204550301_interfejs_opel_obd_obd2_multiplexer_tech2_gm_tech.html
    cos takiego moge pozyczyc, a o reszte pytam, jezeli bym wszystko wiedzial to bym nie pytał ;)

Kolego jak widzisz moderator tego działu podał ci dokładną instrukcję co należy zrobić.
    Zapomnij o jakichś tam fejsikach i programikach (to nie grupa VAG).
    Podjedź do jakiegoś konkretnego warsztatu i ci to zrobią za 50 PLN.
    Być może Tech 2 bez modułu CANdi wystarczy ale tego nie jestem pewien.
    Czy to aż tak dużo wydać takie pieniądze na usługi kogoś kto ma o tym pojęcie i ma do tego sprzęt jak się patrzy?
  • #12 4000910
    fructon
    Poziom 33  
    Ocena: 979
    nie jest tak zle, pokazał sie juz dobry fejsik i program i spokojnie mozna zmienic jezyk wyswietlacza w oplach
  • #13 4001027
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #14 4004196
    fructon
    Poziom 33  
    racja techowi 2 nie podskoczy ale soft jest aktualizowany i jesli pójdzie to w dobrym kierunku to bedzie tak jak z fejsami do vag tez poczatki były trudne
  • #15 4004291
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #16 4007150
    fructon
    Poziom 33  
    racja tak jak wczesniej napisałem techowi nie podskoczy i wszyscy ktorzy korzystaja z niego to wiedzą nie ma co na ten temat prowadzic dyskusji jednak ten fejsik wypełnia luke ktora była jezeli chodzi o opla i pomimo wielu brakow jakie prezentuje stanie sie narzedziem tych wszystkich ktorych nie stac na techa a sami chca sie pobawic diagnostyka sam wiesz jakie ma to czasem skutki , zaczna sie znow posty typu pomozcie podłaczałem moj fejs do auta i cos sie zepsuło

Podsumowanie tematu

✨ W przypadku Opla Vectra C z 2002 roku z silnikiem 2.2 możliwa jest zmiana języka wyświetlacza komputera pokładowego, jednak nie jest to operacja do samodzielnego wykonania bez specjalistycznego sprzętu i oprogramowania. Do zmiany języka potrzebny jest interfejs diagnostyczny Tech2 wraz z modułem CANdi, który umożliwia komunikację po magistrali CAN. Samodzielne wgrywanie oprogramowania jest ryzykowne i wymaga dostępu do odpowiedniego softu, który nie jest powszechnie dostępny. Alternatywnie można skorzystać z dedykowanego programu „Vectra C display language changer”, który pozwala na zmianę języka wyświetlacza, jednak jest on zabezpieczony i wymaga odpowiedniego interfejsu. Zalecane jest skorzystanie z usług profesjonalnego warsztatu dysponującego sprzętem Tech2, gdzie za niewielką opłatą można dokonać zmiany języka. W dyskusji podkreślono, że popularne tanie interfejsy (tzw. fejsiki) nie oferują pełnej funkcjonalności Tech2, zwłaszcza w zakresie programowania i diagnostyki po CAN, co ogranicza ich użyteczność w tym zakresie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA