logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP wyłącza się samoczynnie - błąd HRESULT 800706BF w COM+

_Ivan 25 Paź 2003 20:12 1565 9
REKLAMA
  • #1 374258
    _Ivan
    Poziom 13  
    Juz od pewnego czsu nie wiadomo czego pojawia mi sie komunikat, że sa 60 s zostanie zamnkniety system Windows po czym nastepuje restart. A w Podglądzie zdarzeń pisze coś takiego:

Podczas wewnętrznego przetwarzania system zdarzeń modelu COM+ wykrył zły kod powrotu. HRESULT to 800706BF z w wierszu 44 z d:\nt\com\com1x\src\events\tier1\eventsystemobj.cpp. Skontaktuj się z Pomocą techniczną firmy Microsoft i zgłoś ten błąd.

Dzieki z góry za pomoc.
    Pozdrawiam!!!
  • REKLAMA
  • #2 374450
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Juz od pewnego czasu nie wiadomo z czego pojawia sie na forum stado urzytkowników którzy NIE czytają regulaminu i zadają pytania bez uprzedniego przeszukania forum. Niestety żywot takich urzytkowników na forum bywa tragicznie krótki.
  • REKLAMA
  • #3 374524
    krau
    Poziom 24  
    Ocena: 126
    a moze to virus :?: :?: :D :D :D :D :D :D :D :D
  • REKLAMA
  • #4 374526
    apstynent
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    :arrow: _Ivan - ja myślę że powinieneś jednak skontaktować się z tą pomocą techniczną MS, może oni coś poradzą?
    a swoją drogą to MS musiał (i jak widać po forum nadal musi) mieć niezłą ilość reklamacji win XP 8)
  • #5 374537
    music
    Poziom 28  
    Ocena: 263
    Eeeeeeeee. Lepiej się nie kontaktuj z pomocą techniczną MS, bo może się okazać, że masz serial do systemu połowa innych użytkowników XP'eka w Polsce. Pewnie masz blastera. Temat poruszany jest na elektrodzie średnio co półgodziny.
  • #6 374543
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    krau napisał:
    a moze to virus :?: :?: :D :D :D :D :D :D :D :D
    Pewnie wirus lenistwa.
  • #7 374563
    sowa_46
    Poziom 25  
    Ocena: 84
    Problem pojawił się w sieci około 20-go sierpnia.
    Jedynym rozwiązaniem Twojego problemu jest następujące postępowanie :
    Wejdź na stronę jak poniżej, ściągnij łatę do Twojego systemu oraz program usuwający robala. Po ściągnięciu odłącz się od Internetu, usuń robala i złóż łatę. Problem z głowy.

To jest treść oryginalnego ostrzeżenia od mojego providera, wejdź na stronkę i poczytaj, potem zrób wszystko zgodnie z instrukcją.

"W przeciagu ostatnich dni pojawil sie robak internetowy msblast.
    Atakowane systemy operacyjne to Windows XP oraz Windows 2000 i 2003.
    Jego dzialanie objawia sie przez wypisanie komunikatu o wylaczeniu sie
    komputera w czasie 1 min.
    Proponowane rozwiazanie zawralismy na http://toya.net.pl/worm/ "

Powodzenia
    Sowa
  • REKLAMA
  • #8 374786
    _Ivan
    Poziom 13  
    Napewno to nie jest msblast (niebył), bo żadnego pliku msblast.exe w %system32% nie znalazłem. Prawdopodobnie to jakaś nowa hybryda tego wirusa ale łatke ściągnąłem i zainstalowałem i jak narazie wszystko ok.

elektryk napisał:
    Juz od pewnego czasu nie wiadomo z czego pojawia sie na forum stado urzytkowników którzy NIE czytają regulaminu i zadają pytania bez uprzedniego przeszukania forum. Niestety żywot takich urzytkowników na forum bywa tragicznie krótki.

A swoją drogą, to może do zwracania uwag użytkownikom są admini. A jak narazie ostrzeżenia nie dostałem.

Dzięki za odpowiedzi :D

Pozdrówka dla Adminów
  • #9 376420
    bebefirst
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    W32. Blaster Worm - zainstaluj łatę z mirosoftu ( na goglach napisz nazwe wirusa) i po kłopocie.
  • #10 376486
    apstynent
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    :arrow: bebefirst może to głupio zabrzmi, ale problem już został rozwiązany; zarówno u Ivana jak i u setek innych osób które zakładały identyczne tematy :sm16:

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy systemu Windows XP zgłaszają problem z samoczynnym wyłączaniem się systemu po pojawieniu się komunikatu o zamknięciu w ciągu 60 sekund, a w Podglądzie zdarzeń widoczny jest błąd HRESULT 800706BF związany z przetwarzaniem zdarzeń modelu COM+. Dyskusja wskazuje, że problem jest spowodowany przez robaka internetowego MS Blaster (W32.Blaster Worm), który atakuje systemy Windows XP, 2000 i 2003, wywołując wymuszony restart systemu. Rozwiązaniem jest pobranie i zainstalowanie odpowiedniej łatki bezpieczeństwa od Microsoft oraz użycie programu do usunięcia wirusa, najlepiej po odłączeniu od Internetu. Użytkownicy potwierdzają, że po zastosowaniu łatki problem ustępuje. Wskazano również, że problem był szeroko omawiany na forach i związany z masowymi infekcjami tego robaka.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA