Obraz zielony, wszystko wskazywało że coś na PK uszkodzone ale posprawdzałem wszystko i nic nie znaazłem. Przepinałem tory G i B żeby znaleźć od którego momentu zaczyna sę problem. okazuje się że zły sygnał wychodzi już z IC201 TB1251. Wyjście B z n22 IC201 puściłem na tor zielonego a z n21 IC201 na tor niebieskiego. Obraz zrobił się niebieski. Wniosek z tego że od sclaka do kineskopu łącznie z kinolem mam ok. Wszedłem też w tryb serwisowy i w REGULAR są 2 regulacje GRY i one działają bo coś się zmienia ale nie da się wyregulować , zlikwidować tego zielonego. Potrzebuje pomocy co jeszcze sprawdzić?
Dodano po 2 [godziny] 42 [minuty]:
Widzę że w trybie serwisowym ostatnia funkcja to : TB1251 Reglując punkt 20,21, 22 reguluje kolorami troche poprawiło się ale może ktoś wie jakie ustawienia powinny tu być. Myślę że w tym jest problem, bo klient twierdzi że siadł na pilocie i wtedy pojawiły się jakieś cyferki i zrobił sie zielony. Może ktoś ma na stole taki model i zobaczy na te ustawienia.
Dodano po 2 [godziny] 42 [minuty]:
Widzę że w trybie serwisowym ostatnia funkcja to : TB1251 Reglując punkt 20,21, 22 reguluje kolorami troche poprawiło się ale może ktoś wie jakie ustawienia powinny tu być. Myślę że w tym jest problem, bo klient twierdzi że siadł na pilocie i wtedy pojawiły się jakieś cyferki i zrobił sie zielony. Może ktoś ma na stole taki model i zobaczy na te ustawienia.