logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo K21V4TS, pobranie wsadu pamięci, zaprogramowanie?

toleto 21 Cze 2007 14:08 1335 8
REKLAMA
  • #1 4006114
    toleto
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    witam. Powiedzcie mi jak pobrać pewny wsad pamięci i zaprogramować nim czystą pamięć? Mam problemy z pamięcią i nie wiem jak za to sie zabrać i co musze zrobić żeby zaprogramować tą pamięć. Pomóżcie mi bo wierze w to że są ty pożądni ludzie którzy mi pomogą i wytłumaczą mi jak mam to robić. Pozdro

Dodano po 5 [minuty]:

proszę o pomoc

Dodano po 4 [minuty]:

Ludzie pomóżcie mi błagam was
  • REKLAMA
  • #2 4006180
    mikon88
    Poziom 20  
    Ocena: 29
    Więc tak Wsad musisz mieć pewny na elce jest baza wsadów. Potem dobrze jest kupic nową czysta pamiec. Musisz mieć programator EEPROM i wtedy wkładasz pamięć i wgrywasz ja
  • #3 4006195
    toleto
    Poziom 12  
    ale jak ją nagrywam?? czym powiedz mi bo ja nigdy takiego czegoś nie robiłem
  • REKLAMA
  • #4 4006220
    mikon88
    Poziom 20  
    Więc tak. Zależy od Programatora. Wsadzasz Czystą pamięć w programator, dla pewności wybierasz opcję kasuj. póżniej jakas opcja wczytaj nową lub coś podobnego i wybierasz wsadi klikasz programuj i weryfikuj czy coś takiego zależy od programu
  • #5 4006228
    toleto
    Poziom 12  
    a Gdzie dokładnie znajduje się ta pamięć w tym telewizorze??
    Jak sprawdzić jaka to jest pamieć żebym kupił odpowiedni programator do niej
  • Pomocny post
    #6 4006249
    mikon88
    Poziom 20  
    Pamięć znajduje się zwykle kolo procesora. Ma ona 8 nóżek. Na tej pamięci powinno pisać jej typ a programatory to na allegro są. Programator EEPROM pamięci, czasem lespiej dolożyć i kupić bardziej rozbudowaną z większą ilością obsługiwanych pamięci
  • REKLAMA
  • #7 4006277
    toleto
    Poziom 12  
    a w normalnym serwisie mogą to zrobić??
    Proszę przeczytać regulamin, zwłaszcza p. 10.1 i 10.5.
    Następnym razem będzie ostrzeżenie[obcy7]
  • REKLAMA
  • #8 4006327
    mikon88
    Poziom 20  
    Wiesz no zależy od ich uprzejmości. Mogą ci kazać przynieść cały tv, albo zaśpiewają sobie tyle, że szok. Zależy od serwisu
  • #9 4006348
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    Tak, w "normalnym" serwisie powinni to zrobić.

Cała impreza polega na tym, że do Twojego telewizora nie trzeba programować pamięci. Wkładasz czystą, prosto ze sklepu, włączasz Tv, czekasz cierpliwie ok pół minuty. Jeśli nie ma żadnych innych usterek telewizor ma wystartować.
    Prawdopodobnie konieczne będą tylko niewielkie zmiany w trybie serwisowym, związane z wymiarami obrazu. Ale to inna bajka i faktycznie lepiej aby zrobił to ktoś z doświadczeniem.

Podsumowanie tematu

✨ Aby pobrać i zaprogramować wsad pamięci EEPROM w telewizorze Daewoo K21V4TS, należy posiadać pewny wsad, który można znaleźć w bazie wsadów na elce. Zaleca się zakup nowej, czystej pamięci EEPROM oraz programatora EEPROM, który umożliwi włożenie pamięci i jej zaprogramowanie. Proces programowania zależy od modelu programatora, zwykle polega na włożeniu czystej pamięci, wybraniu opcji kasowania, wczytaniu nowego wsadu, zaprogramowaniu i weryfikacji. Pamięć EEPROM w telewizorze znajduje się zwykle blisko procesora i ma 8 nóżek, na których jest oznaczenie typu pamięci, co pomaga dobrać odpowiedni programator. Usługa programowania może być wykonana w serwisie, jednak koszty i warunki zależą od serwisu. W przypadku modelu K21V4TS często nie jest konieczne programowanie pamięci – wystarczy wymienić ją na nową, włączyć telewizor i poczekać około pół minuty, aby urządzenie się uruchomiło. Drobne korekty w trybie serwisowym, np. dotyczące wymiarów obrazu, mogą być potrzebne i lepiej, aby wykonał je doświadczony serwisant.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA