logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Linksys WAG54G v1 - częste rozłączanie i resetowanie połączenia Wi-Fi

hlw 25 Cze 2007 09:53 3487 7
REKLAMA
  • #1 4017955
    hlw
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Witam
    Problem tak jak w temacie, jest to wersja na Neo, Net24, ..., routerek z allegro, działał bezproblemowo miesiąc czasu, aż miło. Nagle wczoraj coś mu się odmieniło i rozłącza się co kilka minut, taki reset, zrywa połączenie, mruga dioda power i załącza się odnowa i tak w koło co kilka minut (przewód od neo nie jest podłączony). Gry przewód od neo podłącze to tylko się załącza świecą diodki od wifi, adsl i odrazy rozłącza, czyli już nie co kilka minut a zaledwie co kilkanaście sekund. Nie pomogła zmiana softu. Wina nie leży też w zasilaczu, sprawdzany był na innym. Kabel sieciowy jest dobry.
    Proszę o pomoc
    Pozdrawiam Karol
  • REKLAMA
  • #2 4017990
    geniusm
    Poziom 27  
    Ocena: 49
    nie było gdzie burzy w okolicy :>?
  • REKLAMA
  • #3 4018759
    hlw
    Poziom 13  
    Nie, nie było :)
  • REKLAMA
  • #4 4024186
    griszka77
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    zobacz zasilacz ja wlasnie reklamuje zasilacz jesli to model zasilacza HK-045100 to jest chinszczyzna i gabarytowo male gowno za przeproszeniem zeby to mialo 1A
  • #5 4049660
    hlw
    Poziom 13  
    Zasilacz faktycznie ten sam lecz to nie jego wina, sprawdzałem na innym (transformatorowym) i bez zmian, sprzęt poszedł na gwarancję.
  • #6 4075794
    link911
    Poziom 2  
    Witam!

Mam ten sam problem, czy ktoś już go rozwiązał? Wczoraj zmieniłem rooter na Linksysa WAG 325N, podejrzewam, że problem może leżeć w QuSie lub wyborze Anneksu. Opis problemu identyczny, przez całą noc wszystko chodzilo jak nalezy, a godzine temu router "świruje" i restartuje adsl...
  • REKLAMA
  • #7 4075833
    mieszko I
    Poziom 18  
    Ocena: 71
    Kiedyś naprawiałem D-Linka z w/w objawami, przesmarowałem płynną kalafonią styki na pamięci RAM i kości FLASH + wszystkie miejsca wygrzane i podejrzane,
    potem okulary elektronika, lutownica z ostrym grotem i poprawiłem przesmarowane luty.
    To jest wada tego sprzetu, solidnie się grzeje, brak cyrkulacji powietrza, szczelnie zamknieta obudowa, brak wentylatorka, radiatorka.
    Po zabiegu Sprzęcik działa OK.!
  • #8 4078372
    link911
    Poziom 2  
    No dobra już wiem jak rozwiązac problem "rozlaczania co kilka minut"

Otoz w moim linksysie [nie wiem jak w innych] w Setup / Basic Setup Network Setup (WAN) nalezy wybrac w DSL Modulation: G.dmt
    Po zmienieniu modulacji wszystko chodzi u mnie prawidlowo :-) Podobno G.lite też chodzi ale nie sprawdzalem.

Pozdrawiam
    Cyprian

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy routera Linksys WAG54G v1, który po około miesiącu działania zaczął się często rozłączać i resetować połączenie Wi-Fi, sygnalizując to miganiem diody power i ciągłymi restartami. Zasilacz, kabel sieciowy oraz oprogramowanie zostały sprawdzone i wykluczone jako przyczyny usterki. W dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące możliwych przyczyn, takich jak uszkodzenia sprzętowe związane z przegrzewaniem się urządzenia, brak wentylacji i problemy z lutami na pamięci RAM i kościach FLASH, które można naprawić przez przelutowanie i zastosowanie kalafonii. Inna wskazana przyczyna to nieprawidłowa modulacja DSL; zmiana ustawienia DSL Modulation na G.dmt w konfiguracji WAN routera rozwiązała problem stabilności połączenia. Wspomniano także o podobnych problemach w innych modelach, np. Linksys WAG 325N, oraz o konieczności uwzględnienia ustawień QuS i wyboru aneksu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA