logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Linksys WAG325N - Częste rozłączanie i konieczność resetowania routera

Khold 02 Kwi 2014 13:40 1050 3
REKLAMA
  • #1 13468203
    Khold
    Poziom 9  
    Od około 3 tygodni mam problem z routerem Linksys WAG325N. Co jakiś czas traci w ogóle połączenie. Po odłączeniu zasilania i ponownym podłączeniu wszystko wraca do normy i po godzinie znowu jest to samo. Trzeba znowu odłączać zasilanie i tak w kółko. Generalnie przy dobrych wiatrach gubi połączenie 3-4 razy dziennie co jest irytujące. Wcześniej działało wszystko bez zarzutu. Czy w takim przypadku jestem skazany na wymianę routera ?
  • REKLAMA
  • #2 13470550
    janekdz1
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    Jeżeli masz taką możliwość to sprawdź router na innym zasilaczu
  • REKLAMA
  • #3 13471539
    Khold
    Poziom 9  
    Zmieniłem tymczasowo zasilacz i zobaczymy co się stanie

edit: dalej jest to samo, zrywa połączenie po kilkudziesięciu minutach. Dioda Wireless na routerze zamiast mrugać, świeci się ciągle. Po podłączeniu ponownie zasilania dioda mruga z powrotem i łapie połączenie
  • #4 13866120
    not2pun
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Wygląda na to ze rutery WAG325N są dość wadliwe mój działał normalnie przez 2-3 lata i nagle z dnia nadzień przestało działać WIFI.
    Odłączyłem zasilanie by ostygł to wifi podziałało może z 2-3 minuti i koniec zmiana zasilacza też nie pomaga.
    Musiałem wrócić do starego DSL-G604T tak myśłe kupić sobie Netgara, może są lepsze jakościowo od linksysa.
    Mam też inny ruter ale bez adsl linksysa i tamten za to codziennie między 9-10 rano rozłącza wifi, dziwne przypadki z tymi linksysami.
REKLAMA