logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung X660 – unlock NSPRO zakończony komunikatem OK, telefon zablokowany

BLACK DOOM 25 Cze 2007 12:15 1415 8
REKLAMA
  • #1 4018309
    BLACK DOOM
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam. Mam NSPRO i pojawil sie problem. Nie wiem czemu, ale chcac zrobic locka z X660, program nie umial zrobic unlock, mimo ze pisalo "ok"
    Po kodach probowalem i teraz mam info na fonie" Telefon zablokowany, skontaktuj sie z serwisem"
    Probowalem reset eeprom, full service dostepne w NSPRO i nic.
    Prosze o pomoc jak postawic ta sluchawke.
    Wielkie Dzieki.
  • REKLAMA
  • #2 4018337
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Ja bym mu wgrał flasha i wtedy unlock :)
    pozdr
  • #3 4018359
    BLACK DOOM
    Poziom 13  
    W sumie udalo mi sie w koncu przefleszowac zaznaczajac tylko przy tym "repair" ale teraz nie znajduje sieci :/
    Wie ktos jak to naprawic?
  • REKLAMA
  • #4 4018545
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Sprawdź imei bo się pewnie zmienił i napraw go na ten spod baterii.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #5 4018784
    BLACK DOOM
    Poziom 13  
    No fakt Tino, Imei sie zmienil, przywrocilem go ale dalej lipa :/ NIe znajduje zadnej sieci....
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 4018791
    tino2003
    Admin grupy GSM
    A wcześniej łapał sieć? Wklep ten imei do DCT3 i wszystko będzie jasne, może jest on zablokowany.
    pozdr
  • #7 4018846
    BLACK DOOM
    Poziom 13  
    Jeszcze sie zastanawiam, czy nie wgrac pliku co jest nazwany na supporcie full. Tylko ze on ma 90 mb....

Dodano po 31 [minuty]:

wrzucilem tez do tego samsunga inny imei (bo nie mam w tej chwili dct3) i nadal nie dziala...

Dodano po 3 [godziny]:

No ja to dzis chyba mam mega pecha....Wrzucilem ten full flash co jest na supporcie. Telefon wstal, lapal zasieg i bylo ok. Zauwazylem, ze imei byl inny. Zmienilem na prawidlowy. Fon smigal. Tylko byl brak PL langa. Gdy dogrywalem lang, debile wylaczyly prad. Na 5 sec. I teraz fon po podlaczeniu do boxa wibruje. Juz nie chce sie fleszowac.....
    Moze teraz jakies podpowiedzi?
  • #8 4021672
    zajcew.siergiej
    Poziom 11  
    *2767*2878 zawsze po fleszu
  • #9 4025237
    BLACK DOOM
    Poziom 13  
    Oki juz udalo mi sie. Okazalo sie, ze bateria po fleszowaniu padla calkowicie. Po naladowaniu jest oki. Czyli jak postawilem ?
    1. flash full fleszem z supportu.
    2.flasz na PL lang
    3. zmiana IMEI na poprawny
    4. Full reset kodem
    zajcew.siergiej napisał:
    *2767*2878 zawsze po fleszu

kod jakim ten telefon resetowalem to:
    *2767*3855# ( podany przy programie w tornado)
    P.S. THX Tino za "oswiecenie" :)

Zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył telefonu Samsung X660, który po próbie odblokowania za pomocą NSPRO pozostał zablokowany i wyświetlał komunikat "Telefon zablokowany, skontaktuj się z serwisem". Próby resetu EEPROM i pełnego serwisu w NSPRO nie przyniosły efektu. Rozwiązaniem okazało się wgranie pełnego flasha z supportu, następnie doinstalowanie polskiego języka, przywrócenie oryginalnego numeru IMEI (który zmienił się podczas flashowania) oraz wykonanie pełnego resetu kodem *2767*3855#. Po tych czynnościach telefon odzyskał sieć i pełną funkcjonalność. Dodatkowo problem z brakiem sieci wynikał z nieprawidłowego IMEI, a po flashowaniu bateria wymagała pełnego naładowania, co również wpływało na działanie urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA