logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do automatycznej archiwizacji danych na inny dysk?

Fantomen 27 Paź 2003 16:16 2156 13
REKLAMA
  • #1 376397
    Fantomen
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Szukam programu do archiwizacji danych. Najlepiej polskiego ale nie koniecznie. Zalezy mi na tym aby program co pewien czas zgrywał dane z dysku głównego na inny (albo nadpisywał ale nie wiem). Jak znacie cos podobnego to prosze o nazwe:) 8)
  • REKLAMA
  • #3 376465
    Jakub Krawczyk
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    a jakiego wina posiadasz??
  • REKLAMA
  • #4 376496
    apstynent
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    ja swego czasu robiłem taki bajer w pliku wsadowym .bat wrzuconym do autostartu
    najpierw kasowało mi to kopie zapasowe na dysku d: a potem kopiowało z Moich dokumentów na ten dysk d:
    jak łatwo się domyślić już po kilku dniach pozbyłem się tego pliku gdyż uznałem że cała ta zabawa nie ma sensu bo ani ważnych rzeczy nie archiwizuję, a komp włącza się troche dłużej :)
    fajne były to czasy - miło je wspominam, niemniej nie polecam tego rozwiązania
  • #5 376509
    Fantomen
    Poziom 20  
    Posiadam Win 98 SE. Zmiana windowsa nie wchodzi w rachube. Dalej szukam jakiegos programu! 8)
  • #6 376798
    Jakub Krawczyk
    Poziom 16  
    W win 98 jest taka opcja jak twórz kopię zapasową czy coś takiego.
  • #7 376935
    Fantomen
    Poziom 20  
    Ja jednak poszukuje czegos co nie jest pod windowsem (długo by tłumaczyc dlaczego) 8)
  • #8 377161
    Sir_Yaro
    Poziom 18  
    jak nie ma byc pod winde (i domyslam sie ze nie pod linuksa) to zostaje Ci dos. A tam to chyba tak jak apstynent pisal najlatwiej i najszybciej bedzie napisac sobie *.bat ktory bedzie robil kopie. Potem to spakuje i koniec. :)
  • REKLAMA
  • #9 377268
    Fantomen
    Poziom 20  
    Zle mnie zrozumiales. Chodzi mi własnie zeby był pod windows'a ale zeby nie wchodził w skład windowsa (tak jak paint, wordpad, itp.) Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyc. Rozumiesz? 8)
  • REKLAMA
  • #11 377878
    Jakub Krawczyk
    Poziom 16  
    Każdy program do pakowania może posłużyć do archiwizacji. Tak jest w moim przypadku. Używam power archivera
  • #12 378287
    Fantomen
    Poziom 20  
    Niestety Poverarchiwer nie ma takiej opcji jak zgrywanie danego katalogu czy dysku co jakis czas a mnie na tym zalezy. Chyba ze wprowadzono taką opcje w nowszych wersjach bo jestem troche nie na czasie. 8)
  • #13 378316
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    hmmm w enterze chyba 9/03 byla pewlna wersja programu do archiwizacji handybackup. SPrawdz licence czy mozna to uzywac w firmie. moze bedzie pasowal.
  • #14 378374
    Fantomen
    Poziom 20  
    To do zastosowania domowego wiec licencje i takie tam sprawy mnie ... obchodzą!. Lukne! 8)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano programu do automatycznej archiwizacji danych z dysku głównego na inny dysk, najlepiej polskiego, działającego pod Windows 98 SE, ale niezintegrowanego z systemem. Rozważano różne rozwiązania, w tym własne skrypty wsadowe (*.bat) do kopiowania danych, jednak zostały one odrzucone ze względu na niewygodę i brak automatyzacji. Wskazano na wbudowaną w Windows 98 SE funkcję tworzenia kopii zapasowej, jednak autor preferował program zewnętrzny. Zaproponowano programy takie jak Handy Backup (w wersji dostępnej w Enterze 9/03) oraz PowerArchiver, choć ten ostatni nie posiadał funkcji automatycznego okresowego kopiowania katalogów. Podano również linki do różnych narzędzi do archiwizacji i backupu, w tym TaskZip. Sugerowano także możliwość użycia programów do pakowania plików jako narzędzi do archiwizacji. Ostatecznie zwrócono uwagę na konieczność sprawdzenia licencji programów, choć w zastosowaniu domowym nie była to kwestia priorytetowa.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA