logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala Panasonic KX-TDA30 opis konfiguracji po polsku???

gregczy 28 Cze 2007 13:59 5152 8
REKLAMA
  • #1 4029325
    gregczy
    Poziom 1  
    Witam wszystkich,

zakupiłem w/w centralkę niestety bez instrukcji konfiguracji z języku polskim. Czy znajdzie się ktoś dobry :) i podzieli się takową instrukcją, na googlach niestety nie znalazłem :(

pozdrawiam
    Grzegorz
  • REKLAMA
  • #2 4030145
    Grzechu L.
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    Taka instrukcja (z tego co wiem, a nie wszystko wiem) - nie istnieje.
    Instalatorzy muszą znac angielski bynajmniej na tyle, by poradzic sobie z softem do tej centrali.

Zleć instalację komuś kto się na tym zna i ma do tego uprawnienia.

Najblizszego instalatora z papierami Panasonic'a znajdziesz tu:
    http://www.panasonic.com.pl/obsluga_klienta.php?kat_id=366

Skóry nie zedrą napewno, a zrobią to dobrze i ustawią wszystko, co ta centrala tylko moze.
  • REKLAMA
  • #3 4030428
    kaczorvw
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Potwierdzam , polskiej instrukcji instalatora nie ma , zresztą do tego typu sprzętu Panasonica nigdy nie było , co gorsza w komplecie teraz dają soft (dobrze że coraz częściej nie działający bo w pudle nowsza wersja centrali a soft do pierwszych wersji ) - przyszły użytkownik często bez żadnego doświadczenia bierze się za to a potem idą ploty w świat że sprzęt do d ... itp
    A były czasy że za instrukcje instalatora do tzw tedetki (1232) grubą kase musiał instalator wyłożyć jeśli nie miał certyfikatu
  • REKLAMA
  • #4 4031767
    Grzechu L.
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    Sprzęt ten z załozenia powinien konfigurować instalator. Instalator ma też możliwość skonfigurowania centrali oraz softu tak, byś miał potem wejscie swoim hasłem do programu. Moze zablokować Ci opcje w których mieszając mógłbyś namieszać.
    Centrala nie jest prosta w konfiguracji i laik nie poradzi sobie.
    Nie tylko w Panasonic'u tak jest. Slican też nie daje dostępu do programu do konfiguracji centrali. Dostęp jest tylko dla instalatorów. A Slican nie ma połowy tych mozliwości co TDA.
  • #5 7109274
    coolagi
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Slican nie miał i nigdy mieć nie będzie. zawsze sto lat za murzynami choć ponoć ostatnie modele rokują pewne zmiany. Panasonic zawsze niestety przegrywał ofertą z Microtelem a teraz po połączeniu tego drugiego z Digitexem też niewiele może pokazać. W zasadzie zawsze w Panasonicu brakowało kilku potrzebnych funkcji które w standardzie są w centralach Platana a jak już była możliwość ich zamówienia to kosztowało to majątek. Ja zawsze stawiałem na to co krajowe bo możliwości serwisowe większe, ceny znacznie przystępniejsze a i użyteczność znacznie przewyższająca oczekiwania. Skoro już zareklamowałem "dobre bo polskie" :) sorki ale nie przez komercję, to wracając do tematu instrukcji programowania, oprócz potwierdzenia w/w wpisów i dodania, że nie znam producenta central, który by dziś udostępniał instrukcje serwisowe nie autoryzowanym osobom. - Podpowiem że nawet jeśli masz pojęcie o programowaniu central i nie jesteś laikiem, instrukcji takiej nie znajdziesz w necie. Miałem ten sam problem i niestety (albo i dobrze głównie dla użytkownika-klienta) choć raz musisz wezwać tego kto się danym produktem zajmuje profesjonalnie. Zapłacisz, on zaprogramuje a jak będziesz miły (czytaj wiarygodny) i będziesz potrafił się dogadać to ów serwisant może wprowadzi Cię w arkana nowego modelu CA którego jeszcze nie znasz.
    PS:
    Po zagłębieniu się w pozostałe wątki i podobne tematy na tym forum wycofuję się z przekonania, że nie dostaniesz instrukcji w necie... bo od czego jest Elektroda.pl !Tu, jak się okazało, dostaniesz nie tylko instrukcję ale i pełne oprogramowanie.. :)
  • #6 7338410
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Grzechu L. napisał:
    A Slican nie ma połowy tych mozliwości co TDA.

A może Kolega mi odpowie , co do tematu taryfikaci w osławionych centralach firmy
    Panasonic i rozliczania darmowych minut w połączeniu z przełączaniem prefiksu lub wyłączaia translacji ??
    Ot taki drobiazg.
    Pytam się;
    Jest w Panasonicu czy nie ma ??
    TAK czy NIE ??
    A co do tych funkcji to prosiłbym o przykłady.....

Sprzedawanie łącznic KX- TDxx do których można dokupić system taryfikacyjny stanowiący 20-30% ceny łącznicy wyszło juz z mody w PL.
  • #7 7338634
    art_o
    Poziom 18  
    Ocena: 31
    Tracer2 napisał:
    Grzechu L. napisał:
    A Slican nie ma połowy tych mozliwości co TDA.

A może Kolega mi odpowie , co do tematu taryfikaci w osławionych centralach firmy
    Panasonic i rozliczania darmowych minut w połączeniu z przełączaniem prefiksu lub wyłączaia translacji ??
    Ot taki drobiazg.
    Pytam się;
    Jest w Panasonicu czy nie ma ??
    TAK czy NIE ??
    A co do tych funkcji to prosiłbym o przykłady.....

Sprzedawanie łącznic KX- TDxx do których można dokupić system taryfikacyjny stanowiący 20-30% ceny łącznicy wyszło juz z mody w PL.

ta funkcjonalność z liczeniem minut to pomysł "naszych" konstruktorów.
    dostawcy urządzeń ze Świata, chyba nie wspierają tego typu usług.
    proszę o opinie
  • #8 7339045
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    A co Kolega ma do naszych konstruktorów ,ze ich w cudzysłów bierze ??

A funkcja pathfinder w Panasonicku funkcjonuje.
    Jak Kolega nie wie , to jest to możliwośc oddzwonienia na bramkę GSM zaimplementowaną w cenrtali , i centrala pamięta jaki wew. łączył się z tym oddzwaniającym i go przełączy.
    Jest taka funcja którymś KX-xxx??
  • REKLAMA
  • #9 7342185
    art_o
    Poziom 18  
    Ocena: 31
    Tracer2 napisał:
    A co Kolega ma do naszych konstruktorów ,ze ich w cudzysłów bierze ??

pisząc "naszych" miałem na mysli Polaków (czytaj: polskich producentów central)
    w cudzysłowiu bo "nasze" to jest wtedy kiedy sobie np.:coś kupimy a ja nie mogę kupić nikogo więc nie jest mój i niczyj.

Dodano po 3 [minuty]:

Tracer2 napisał:
    A funkcja pathfinder w Panasonicku funkcjonuje.

mówiłem, nie o pathfinder tylko o zliczaniu minut (bezpłatnych).
    Pytałem, czy u innych dostawców (alcatel, ericson itp...) jest coś takiego.

bo ja nie wiem czy jest.

Podsumowanie tematu

✨ Centrala Panasonic KX-TDA30 nie posiada oficjalnej instrukcji konfiguracji w języku polskim dostępnej dla użytkowników nieautoryzowanych. Konfiguracja i programowanie tej centrali wymaga znajomości języka angielskiego oraz specjalistycznego oprogramowania, które jest dostępne wyłącznie dla certyfikowanych instalatorów. Użytkownicy bez doświadczenia mogą mieć trudności z samodzielnym ustawieniem systemu, dlatego zaleca się zlecenie instalacji profesjonalistom posiadającym uprawnienia Panasonic. W dyskusji poruszono również temat funkcji taryfikacji i rozliczania darmowych minut, które w centralach Panasonic są realizowane przez lokalnych konstruktorów i nie są standardowo wspierane przez zagranicznych dostawców. Funkcja pathfinder, umożliwiająca oddzwanianie na bramkę GSM i automatyczne przełączanie połączeń wewnętrznych, jest dostępna w niektórych modelach Panasonic. Porównano także ofertę Panasonic z innymi markami, takimi jak Slican, Microtel, Digitex i Platan, wskazując na różnice w funkcjonalnościach i dostępności instrukcji serwisowych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA