Slican nie miał i nigdy mieć nie będzie. zawsze sto lat za murzynami choć ponoć ostatnie modele rokują pewne zmiany. Panasonic zawsze niestety przegrywał ofertą z Microtelem a teraz po połączeniu tego drugiego z Digitexem też niewiele może pokazać. W zasadzie zawsze w Panasonicu brakowało kilku potrzebnych funkcji które w standardzie są w centralach Platana a jak już była możliwość ich zamówienia to kosztowało to majątek. Ja zawsze stawiałem na to co krajowe bo możliwości serwisowe większe, ceny znacznie przystępniejsze a i użyteczność znacznie przewyższająca oczekiwania. Skoro już zareklamowałem "dobre bo polskie"

sorki ale nie przez komercję, to wracając do tematu instrukcji programowania, oprócz potwierdzenia w/w wpisów i dodania, że nie znam producenta central, który by dziś udostępniał instrukcje serwisowe nie autoryzowanym osobom. - Podpowiem że nawet jeśli masz pojęcie o programowaniu central i nie jesteś laikiem, instrukcji takiej nie znajdziesz w necie. Miałem ten sam problem i niestety (albo i dobrze głównie dla użytkownika-klienta) choć raz musisz wezwać tego kto się danym produktem zajmuje profesjonalnie. Zapłacisz, on zaprogramuje a jak będziesz miły (czytaj wiarygodny) i będziesz potrafił się dogadać to ów serwisant może wprowadzi Cię w arkana nowego modelu CA którego jeszcze nie znasz.
PS:
Po zagłębieniu się w pozostałe wątki i podobne tematy na tym forum wycofuję się z przekonania, że nie dostaniesz instrukcji w necie... bo od czego jest Elektroda.pl !Tu, jak się okazało, dostaniesz nie tylko instrukcję ale i pełne oprogramowanie..