logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 22DC451/62e - brak pamięci stacji, jak wgrać wsad i znaleźć kod?

hary26 02 Lip 2007 09:55 1602 6
REKLAMA
  • #1 4040689
    hary26
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam

Mam problem z radyjkiem samochodowym Philips 22DC451/62e.
    Radyjko nie zapamiętuje stacji.
    Myślę ze jest to problem z wsadem pamięci
    Znalazłem z Elektrodzie wsad do Tego radyjka, ale nie wiem, jaki kod jest do tego wsadu

Mógłby ktoś pomóc ?
    co moze być jeszcze przyczyną braku pamięci ?
  • REKLAMA
  • #2 4040847
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Nie wiem nawet co rozumiesz przez niepamiętanie stacji, niektóre radia mimo pamięci po odłączeniu akumulatora gubią staje, czy po wyłączeniu wyłącznikiem już gubi. Podkładanie wsadów zwykle kaleczy radio i jest to traktowane jako ostateczność, często przyczyna jest prostsza, radio z wyłączonym kodem chodzi na jednym plusie i dlatego nie zapamietuje stacji, wiele radii tak robi że gra na wyłączonym zapłonie ale wtedy własnie nie można bez zapłonu wpisać kodu i nie zapamiętuje stacji.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 4040895
    hary26
    Poziom 17  
    Z podkładaniem wsadow to rozumiem
    Radyjko jeszcze jakis tydzień temu pamiętało wszystkie stacje a teraz nic.
    Przegladałem radyjko od srodka i jest OK

Mysle ze nie ma innej mozliwosci jak podstawienie wsadu ?

Co myslicie na ten temat?
  • #4 4041007
    SlaweK
    Poziom 43  
    A co spodziewałeś się znaleść przy tym przeglądaniu od środka ?

A ja myślę że jest wiele możliwości a wsad to ostateczność. Philips to przede wszystkim przelotki na druku i zimne luty...

SławeK
  • REKLAMA
  • #5 4041094
    hary26
    Poziom 17  
    Własnie spodziewałem sie znalesc zimne luty i jakies pęknięcia ale tu nic nawet najmniejszych

Chyba nie ma innego wyjscia tylko podstawić wsad ?
    może ktos podać kod do wsadu z Forum ?
  • REKLAMA
  • #6 4041262
    SlaweK
    Poziom 43  
    A tak trochę pomyśleć, popatrzeć na biny, przepisać co ważne z jednego do drugiego jeśli już bo na tym forum nie podajemy kodów https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic100873.html . A co do zimnych lutów to większości lutów i przelotek nie zobaczysz gołym okiem, pod lupą też niałatwo, trzeba mierzyć i szukać po omacku.

SławeK
  • #7 4041576
    hary26
    Poziom 17  
    mam taki wsad może ktoś pomoże cos w tym temacie
    Załączniki:
    • 22dc4511-.bin (2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy radia samochodowego Philips 22DC451/62e, które nie zapamiętuje stacji radiowych. Przyczyną może być uszkodzenie pamięci lub niewłaściwy wsad (firmware). Użytkownik rozważa podmianę wsadu znalezionego na forum Elektroda, jednak nie zna kodu zabezpieczającego do tego wsadu. W dyskusji zwrócono uwagę, że brak zapamiętywania stacji może wynikać z działania radia na stałym zasilaniu bez aktywnego zapłonu, co uniemożliwia zapis pamięci. Zalecane jest sprawdzenie zimnych lutów i przelotek na płytce drukowanej, które często są przyczyną problemów, choć nie zawsze widoczne gołym okiem. Podmiana wsadu powinna być ostatecznością, a kopiowanie zawartości pamięci (binów) z jednego wsadu do drugiego może być rozwiązaniem. Kody do wsadów nie są udostępniane na forum Elektroda.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA