logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera Panasonic NV-DS60EG - migające symbole i wyłączanie po 5 sekundach

Cafe~ 04 Lip 2007 10:39 1180 3
REKLAMA
  • #1 4047379
    Cafe~
    Poziom 2  
    Witam :]
    Od pewnego czasu mam ewien kłopot z moją kamerą. Problem tenpolega na tym, że po włączeniu jej na REC lub PLAY na ekranie mrugają 2 czerwone symbole (jeden to coś przypomonającego kropelkę a drugie małą, płaską barerię)i po około 5s - wyłącza się. Oczywiście już dawno bym sprawdziła co to jest tylko, ze gdzieś mi się zapodziała instrukcja obsługi :/ Pomyślałam, ze to może być ta mała bateryjka (ona chyba odpowiada za pamiętanie godziny, daty itd.) ale gdy ją wymieniłam okazało się, ze jest ciągle tak samo. Właśnie chciałam ją sprzedać gdy okazało się, ze jest z nia taki problem, tak więc proszę Was o poradę i mam nadzieję, ze to nic poważnego. Nie chcę jej oddawać do jakiegoś serwisu bo to mi się po prostu nie opłaca (pewnie zażądają ode mnie jakiś chorych kwot) a gwarancja - jak to zwykle bywa - wygasła w lutym.
    Pozdrawiam i czekam na jakieś propozycje.
  • REKLAMA
  • #2 4047890
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6170
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4048797
    TELERADIOMECHANIKA

Poziom 30  
    Ocena: 205
    Jeżeli coś takiego się pokazuje,to przeważnie wtedy, kiedy kamera jest zawilgocona, np.podczas nagłej zmiany temperatury otoczenia,zawilgocone powietrze.Należałoby zobaczyć czujnik wilgoci- jest on koło głowicy wizyjnej.
    A co do twojego pytania o przeniesienie: poprostu temat jaki założyłeś został umieszczomy nie w tym dziale co trzeba, i dlatego moderator przeniósł na właściwe miejsce.
    Konto firmowe:
    TELERADIOMECHANIKA SERWIS ELEKTRONIKI
    Szwejka, Lublin, 20-713
  • #4 4049655
    Cafe~
    Poziom 2  
    dzięki wielkie :]
    Zaraz zobaczę co i jak :]
REKLAMA