logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór mikrofonu do nagłośnienia zespołów ludowych: AKG C1000S czy Audio-Technica Pro37?

michalek_101 04 Lip 2007 11:51 4416 8
REKLAMA
  • #1 4047581
    michalek_101
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Mam problem w wyborze mikrofonu który z tych dwóch mikrofonów kupic ?
    Zastosowanie - do nagłośnienia zespołów ludowych.Na początek chcę kupic jeden na próbę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4050069
    _someone_
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Ja mam te audio technici, jak dla mnie są świetne nie sprzęgają i mają dobre zbieranie. Zaletą AKG moze byc mozliwość zasilania z baterii. Ale cena przemawia za pro37 500zł to nie 700:)
  • Pomocny post
    #3 4050754
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 4052712
    _someone_
    Poziom 16  
    No tak, AKG C1000 to rzeczywiście klasyka, często je spotykam na scenach, ale nie samymi klasykami człowiek zyje :P. Z dynamikami z seri pro nie miałem styczności, tak z opisu to wydają się niezłe.. Ale design to mają fajny, podoba mi się:)
    Te pro37 sa bardzo małe(krótkie), jak je odpakowałem to sie trochę przestraszyłem ze lipa jakaś będzie, i dodatku prawie ich w ręku nie czuć.
  • REKLAMA
  • #5 4054566
    Paweł.ko
    Spec Elektroakustyka
    Ocena: 77
    Różnica 200PLN to dużo i nie dużo a jakością te mikrofony to przepaść. Jestem za AKG , tak jak pisano staje się klasyką (choć pamiętam jak wchodził na scenę- kurde stary już jestem...).
  • REKLAMA
  • #6 4055264
    naud
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Zdecydowanie polecam akg c1000 - też się na nich "chowałem".Jeśli chodzi o te majki audio techniki - te nowe wersje też nie są złe, jednak moim zdaniem jakością dźwięku i wykonaniem (niestety - już made in china ) nie dorównują mikrofonom c1000.Natomiast nie twierdzę, że wszystkie mikrofony audio techniki są złe. Niedawno miałem okazję wykorzystywać model ATM 33a - byłem zdziwiony swoistą , no nie wiem jak nazwać - klarownością dźwięku ? I to z niezbyt bliskich dległości.Cena jest porównywalna z c1000 - i chyba nawet bardziej podoba mi się brzmienie audio techniki.
    Tak więc , może spróbuj ATM 33a ?(najlepiej, jakbyś mógł sprawdzić, jak Ci "leży" brzmienie, gdyby była takowa możliwość? No, ale znając realia polskich sklepów...).

Pozdrawiam

offtop :
    p.s. A przypomniało mi się, jak to ze dwa razy chyba słyszałem majki audio techniki z serii artist elite, AE 5100 - i szczerze mówiąc, to moim zdaniem, mimo że z dużą membraną nie grają lepiej od moich ulubionych shure sm81 ! Jakieś takie "plastikowe".Bez duszy ?
  • #7 4055310
    miszkoo
    Poziom 28  
    Ocena: 25
    Z tego co tu piszecie wynika żę tan AKG na którym grał tata był jaka podróbką bo wcale to nie chciało grać jak AKG ani pojemnościowa
    lepiej zbierały dynamiczne MONACOR;y
  • #8 4057437
    _someone_
    Poziom 16  
    moje pro37 sa made in Japan. moze nizsze modele sa made in czajna.

Kup akg, bedziesz miał spokój, a i moze kiedys przyda Ci się te zasilanie z baterii.

pozdrawiam
  • #9 4060282
    michalek_101
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    A gdzie w internecie można kupić tego AKG C1000S oczywiście w dobrej cenie?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru mikrofonu do nagłośnienia zespołów ludowych, porównując AKG C1000S i Audio-Technica Pro37. Użytkownicy podkreślają, że AKG C1000S to klasyczny mikrofon pojemnościowy ceniony za jakość dźwięku i niezawodność, z możliwością zasilania bateryjnego, co jest praktyczne na scenie. Audio-Technica Pro37 jest chwalona za dobrą czułość i brak sprzężeń, a także niższą cenę, jednak niektórzy oceniają ją jako mniej profesjonalną w porównaniu do AKG. Wspomniano także o różnicach w miejscu produkcji (Japonia vs. Chiny) oraz o innych modelach Audio-Technica, takich jak ATM33a i AE5100, które oferują różne cechy brzmieniowe. Cena i jakość wykonania są kluczowymi czynnikami wyboru, a AKG C1000S jest rekomendowany jako bardziej uniwersalny i trwały mikrofon do zastosowań estradowych.
REKLAMA