logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N6600 - ciągłe resety przy uruchamianiu, brak możliwości ustawienia tapety

oxygenstar 04 Lip 2007 17:08 804 9
REKLAMA
  • #1 4048645
    oxygenstar
    Poziom 10  
    no więc problem jest następującej treści:

cieszyłem się swoją N6600 na pełnych obrotach (wgrywałem muze, filmy, gry itd), czasami sam mi się "resetował" ale się nie przejmowałem, po pewnym czasie nagle nie mogłem ustawić swojego tematu, później raz widziałem a raz nie standardową tapetę ( no i te samoczynne resety bardzo częste) aż wkońcu doszło do tego że wyświetla mi się przy uruchomieniu napis nokia, później zanika, znów się pojawia i tak w kółko, jak ładowarkę podłączyłem to działała tylko do pierwszego reseta a później kaplica.

Co to może być?? i co mam robić? HEEEEEEELP!!!!! PLSSSS!!!!!!
  • REKLAMA
  • #2 4048663
    jihn
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Hmmm... standardowo to logo chyba mruga 3 razy tz. podświetlenie całe... za 3 razem wklepuje ustawienia użytkownika. Prawdopodobnie trzeba sflashować. Pozdrawiam.

Dodano po 1 [minuty]:

A jeszcze 1 pytanie?? Próbowałeś robić master resteta???. Możliwe że jakiś program co wgrałeś blokuje fona i cały czas sie restartuje.
  • REKLAMA
  • #3 4048673
    oxygenstar
    Poziom 10  
    "Próbowałeś robić master resteta"
    nie i nie wiem jak to zrobić, i jeszcze jedno pytanie:
    co to znaczy że trzeba "sflashować"? - drogie to bedzie kosztować czy można zrobić samemu?
  • REKLAMA
  • #4 4048689
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    30-40 zl w komisie i masz sflashowany, w domu mozesz sam zrobic jak masz boxa, a to raczej nieopłacalne na jeden badz kilka telefonow ;)

Reset - *#7370#
  • REKLAMA
  • #5 4048702
    oxygenstar
    Poziom 10  
    no ten reset nie wchodzi w rachubę bo fon sie nie włącza, resetuje sie na poziomie napisu nokia ;/

a format mógł by coś pomóc??
  • Pomocny post
    #6 4048717
    jihn
    Poziom 14  
    Zrób master reseta w ten sposób. Pamiętaj o naładowaniu telefonu na full.

1.wylacz telefon,
    2.wyjmij Sim i RS MMC
    3. nacisnij zielona sluchawke , klawisz 3 , klawisz * i wlacznik telefonu. Trzymaj te klawisze wcisnięte (4) aż do pokazania się na obrazie FORMATING. Pozdrawiam.
  • #7 4048727
    oxygenstar
    Poziom 10  
    a jak nie da się naładować bo przy ładowaniu już się resetuje to myślicie że warto zaryzykować, bo nie wiem ile mam baterii ;/ ale chyba 1-2 kreski mi zeszło dopiero?
  • #8 4048757
    jihn
    Poziom 14  
    Spróbuj i tak czeka się serwis.
  • #9 4049514
    oxygenstar
    Poziom 10  
    jesteście boscy :D Format pomógł :D
  • #10 4050142
    jihn
    Poziom 14  
    Czyli tak jak przypuszczałem od początku jakiś wadliwy program zassałeś, który przy włączaniu telefonu i wklepywaniu ustawień użytkownika załączał się automatycznie powodując blokadę, być może był to jakiś antywirus którego sobie sciągnąłeś, albo poprostu miałeś niezły syff ogolny w systemie i kiedyś musiał wybić. Pozdrawiam :).

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Nokia N6600 doświadczał częstych samoczynnych resetów podczas uruchamiania oraz problemów z ustawieniem tapety. Objawy obejmowały migające logo Nokia i niemożność pełnego załadowania systemu. Przyczyną mogło być uszkodzenie oprogramowania lub zainstalowanie wadliwego programu blokującego system. Zalecane było wykonanie master resetu poprzez kombinację klawiszy (zielona słuchawka + 3 + * + włącznik) po wyjęciu karty SIM i RS MMC oraz pełnym naładowaniu baterii. W przypadku braku efektu sugerowano flashowanie telefonu, co można wykonać w serwisie lub samodzielnie przy użyciu odpowiedniego sprzętu (boxa). Po wykonaniu master resetu problem został rozwiązany, co wskazuje na usunięcie błędów systemowych lub wadliwego oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA