logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Preamp Radziecki Estonia UP-010 - opinie i doświadczenia użytkowników

LukaszTG 05 Lip 2007 15:11 1431 6
REKLAMA
  • #1 4051863
    LukaszTG
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Witam

Znalazłem takie cudo na allegro http://www.allegro.pl/item211416329_estonia_up_010_ruski_przedwzmacniacz_.html
    Może ktoś juz miał doczynienia z tym sprzętem ciekawy jestem co to jest warte. Sama konstrukcja pewnie będzie w całości oparta na tranzystorach. Ogólnie chce to podpiąć pod sharpa sx-8800

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi

Kupilem ten wynalazek z ciekawosci zobaczymy co w tym siedzi. Mam nadzieje, ze nie jest radioaktywny :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4064962
    ALTON
    Poziom 38  
    Ocena: 144
    jozcho owszem OPTONICA ale odpowiednik serii 9100 jako Koniec mocy + pre amp. Jest to PRZEDWZMACNIACZ a nie WZMACNIACZ. Panel zmieniony pod względem gniazda słuchawkowego. Środek nie wiadomo. Być może obudowa była standardowa a środki wkładano wedle uznania.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 4065502
    LukaszTG
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Witam

Dziekuje za odpowiedzi kupilem ten cud techniki i zobaczymy jak sie sprawdzi w praktyce, tez mi sie wydaje ze jest to preamp z tylu nie ma wyjsc na glosniki no i obudowa nie posiada zadnej wentylacji. Jak tylko to podlacze to napisze co jest warte.

Pozdrawiam
  • #6 4065594
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 4068062
    bogdan-pe
    Poziom 21  
    Ocena: 55
    Przecież w egzemplarzu nr.1, tym zAllegro, i o niego jest pytanie, na obudowie napisane, że jest to wzmacniacz wstępny (priedwaritielnyj usilitiel) lub jak ktoś woli z angielska przedwzmacniacz (preamplifier). Jest to całkiem niezły stopień wstępny na FET`ach. pozdr.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy radzieckiego przedwzmacniacza Estonia UP-010, oferowanego na Allegro. Urządzenie jest określane jako przedwzmacniacz (preamplifier) zbudowany na tranzystorach FET, bez wyjść głośnikowych i bez wentylacji w obudowie. Waga około 6,7 kg sugeruje obecność dużego transformatora i radiatorów wewnątrz. Wątpliwości pojawiły się co do klasyfikacji sprzętu – czy jest to przedwzmacniacz, czy wzmacniacz mocy. Podobne modele z tej serii występowały pod marką Optonica (np. SO-9100H), gdzie w jednej obudowie montowano różne konfiguracje elektroniki. Estonia UP-010 jest uznawany za solidny stopień wstępny, kompatybilny z innymi urządzeniami, np. Sharp SX-8800.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA