Witam.Mam kłopot z w/w telewizorem a mianowicie :Raz startuje raz nie.Jesli wył sie go pilotem to za chwile kontrolka gasnie i nie mozna go uruchomic pilotem i wyłacznikiem Odczekam ok 5 minut telewizor sie zał(wył sieciowym) i bedzie chodził bez zadnych usterek do ponownego wył.Przerwy usuniete na kond nie wyglada.Nap jesli wystartuje prawidłowe
Dodano po 1 [godziny] 41 [minuty]:
Nikt nie miał takiego przypadku?Jeszcze raz zapytam o porade.Opis usterki:Jak załacze telewizor wyłącznikiem sieciowym to wystartuje i chodzi bez problemu a jesli wył do stanby to po chwili dioda gasnie i nie mozna go uruchomic ani pilotem ani wył sieciowym.Po odczekaniu chwili telewizor startuje ponownie.Zauwazyłem ze po rozładowaniu kondensatora w gałezi 300V do zera przetwornica rusza.Moze ktos ma schemat ?
Dodano po 1 [godziny] 41 [minuty]:
Nikt nie miał takiego przypadku?Jeszcze raz zapytam o porade.Opis usterki:Jak załacze telewizor wyłącznikiem sieciowym to wystartuje i chodzi bez problemu a jesli wył do stanby to po chwili dioda gasnie i nie mozna go uruchomic ani pilotem ani wył sieciowym.Po odczekaniu chwili telewizor startuje ponownie.Zauwazyłem ze po rozładowaniu kondensatora w gałezi 300V do zera przetwornica rusza.Moze ktos ma schemat ?