logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens M65 zablokowany!!! Czy ktoś może pomóc???

peter1001 06 Lip 2007 21:04 1756 7
REKLAMA
  • #1 4056884
    peter1001
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam, jestem posiadaczem siemensa m65 i mam taki klopot, kupilem go na allegro i mialo być wszystko ok ale okazalo sie że siemens ma zablokowanego softa, tzn. ktoś źle wpisywał kod aparatu i teraz wyskakuje komunikat "kod telefonu zablokowany-wyłącz telefon". Nie mam dostępu nawet zeby ustawić głupi wygaszacz??? Mam kabel do tego siemensa na COM ale nie wiem co jest potrzebne do odblokowania i jak to mozna zrobić żeby nie uszkodzić telefonu. Prosze o pomoc. Może być na gg 5264541. Dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4056919
    gekeer
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Najpierw musisz przerobić kabel na serwisowy.
    Generujesz wszystkie kody w papua soft i później w zakładce "Diverse" klikasz na 5008 Unlock. Kod aparatu resetuje się do czterech zer.

Dodano po 36 [sekundy]:

AxeMan byłeś szybszy, odpowiedziałeś jak ja pisalem :D
  • REKLAMA
  • #4 4056972
    peter1001
    Poziom 10  
    Dobra, ale jak sie przerabia na taki kabel??????
  • REKLAMA
  • #5 4057156
    AxeMan
    Poziom 24  
    Ocena: 12
    Rozbierz wtyczkę i powiedz jak masz przewody rozłożone.
  • #6 4057184
    gekeer
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Wystarczy podłączyć do niego dodatkowe zasilanie (3,5V-4,5V).
    + do 1 pinu
    - do drugiego
    Ja biorę zasilanie z portu usb.
  • #7 4059577
    peter1001
    Poziom 10  
    Ok, rozebrałem wtyczke ale w którym miejscu mam dołączyć to zasilanie, bo bezpośrednio przed wtyczką jest malutka płytka drukowana i są rezystorki na niej i każdy z tych 7 przewodów jest przylutowany przed rezystorkiem. Zasilanie mam podłączyć przed płytką czy bezpośrednio za, zaraz przy wtyczce z pinami do tela...???
  • #8 4059616
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    Wszystko było - poszukaj.

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz telefonu Siemens M65 zgłasza problem z zablokowanym kodem aparatu, który uniemożliwia dostęp do funkcji telefonu, wyświetlając komunikat "kod telefonu zablokowany - wyłącz telefon". Telefon został zakupiony z blokadą softwarową spowodowaną wielokrotnym błędnym wpisaniem kodu. Do odblokowania potrzebny jest kabel serwisowy podłączany do portu COM, który wymaga przeróbki poprzez dodanie zasilania 3,5V-4,5V (np. z portu USB). Po przeróbce kabla należy użyć programu Papua Soft do wygenerowania kodów i w zakładce "Diverse" wybrać opcję 5008 Unlock, co resetuje kod aparatu do wartości domyślnej (0000). Dyskusja zawiera wskazówki dotyczące lokalizacji punktów podłączenia dodatkowego zasilania na kablu, z uwzględnieniem obecności rezystorów na małej płytce drukowanej przed wtyczką kabla. Użytkownik prosi o szczegóły dotyczące miejsca dołączenia zasilania, a odpowiedzi sugerują rozebranie wtyczki i podłączenie zasilania bezpośrednio przy pinach kabla, przed lub za rezystorami, z zaleceniem poszukiwania szczegółowych instrukcji na forum Siemensiak.pl.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA