logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EasyTouch ET-555 - jak rozebrać subwoofer, aby wymienić potencjometr głośności?

heniob 07 Lip 2007 08:35 1392 6
REKLAMA
  • #1 4058065
    heniob
    Poziom 10  
    ...potencjometru głośności?
    Witam. Może ktoś rozbierał już suba od tego zestawu, ponieważ muszę wymienić potencjometr głośności kanałów, a przy okazji nie chcę czegoś rozwalić.
  • REKLAMA
  • #2 4058429
    majkel sony
    Poziom 25  
    Ocena: 26
    W takim czymś chyba jest trudo czegoś ne rozwalić skoro wyszystko to plastik i kelj.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4060631
    dzetix
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    Hej,Napiszę ci jak to odkręcić,ale za to wyślesz mi zdjęcia ze środka jak odkręcisz ok?? odkręć te czarne śrubki i pociągnij za kabel zasilania to wyjdzie kabla nie urwiesz,ja tak robiłem i zadziałało! :D czekam na fotki jak odkręcisz bo strasznie mnie ciekawi jak to zbudowane :D i pozdrawiam!!
  • #5 4061465
    heniob
    Poziom 10  
    dzetix napisał:
    Hej,Napiszę ci jak to odkręcić,ale za to wyślesz mi zdjęcia ze środka jak odkręcisz ok?? odkręć te czarne śrubki i pociągnij za kabel zasilania to wyjdzie kabla nie urwiesz,ja tak robiłem i zadziałało! :D czekam na fotki jak odkręcisz bo strasznie mnie ciekawi jak to zbudowane :D i pozdrawiam!!

Dzięki za podpowiedź. Jak tylko wrócę do domu to jeszcze zaryzykuję tak zrobić. Z fotkami oczywiście nie ma problemu. A Ty rozbierałeś też ET-555?
    Rafalk23 poradził mi: "Ostrym mocnym nożem musisz delikatnie podważyć przedni czołowy panel plastikowy, tak żeby nie uszkodzić go..."
    Może i to jest jakiś sposób.
    Sprawdzę wieczorkiem albo jutro. Dam znać jak poszło:)
    Dzięki.
  • #6 4062542
    dzetix
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    Witam,to bardzo prosiłbym o fotki,ja tak rokręcałem każdy zestaw jaki mam w domu:D czyli logitech s-200 easy touch ET-686 tracer 5.1 blackbox :D :D nie polecam tej metody z nożem bo możesz porysować tylną obudowę i zniszczyć tą płytę,ta z kablem według mnie jest najlepsza,bo kabla na 122% nie wyrwiesz :D czekam na fotki , pozdro :D
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy demontażu subwoofera EasyTouch ET-555 w celu wymiany potencjometru głośności. Użytkownicy wskazują, że obudowa jest wykonana z plastiku i kleju, co utrudnia rozebranie bez uszkodzeń. Odkręcenie śrub z tyłu nie wystarcza do rozdzielenia obudowy. Zalecane jest odkręcenie czarnych śrubek oraz delikatne pociągnięcie za kabel zasilania, co pozwala na wyjęcie wnętrza bez zerwania przewodów. Alternatywnie, można ostrożnie podważyć przedni panel plastikowy ostrym nożem, jednak istnieje ryzyko porysowania i uszkodzenia obudowy. Użytkownicy proszą o zdjęcia wnętrza po demontażu, aby lepiej zrozumieć konstrukcję. W dyskusji pojawia się również link do dodatkowego rozwiązania na forum elektroda.pl. Porównano też metody demontażu z innymi modelami zestawów głośnikowych, takimi jak Logitech S-200, EasyTouch ET-686 oraz Tracer 5.1 Blackbox.
REKLAMA