logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Denon PMA-725r, Harman PM660 czy Onkyo Integra A-8270 ?

dobrus 08 Lip 2007 20:21 7177 1
REKLAMA
  • #1 4062895
    dobrus
    Poziom 9  
    Ocena: 27
    witam

stoje przed wyborem pomiedzy tymi 3 wzmacniaczami i szukam jakichkolwiek opinii o nich.. ktorego z nich wybrac? zadnej z tych marek do tej pory nie slyszalem,wiec nie wiem jak graja.

Denon - przemawia za nim uklad dualmono i w sumie juz bylem na niego zdecydowany, ale w ostatniej chwili zobaczylem naklejke 'made in china' na tylnej sciance:] co mnie troche odrzucilo. czyzby byl to juz jakis model po 'cieciach budzetowych'?

Harman - o tym modelu slyszalem bardzo wiele dobrego, w sumie nie bylo negatywnej opinii, ale niestety jego wyglad jest po prostu okropny.

no a o wzmakach Onkyo tez niewiele slyszalem, oprocz tego,ze wszyscy mowia,ze sa to bardzo dobre wzmaki. widzialem 1 z nich w srodku i musze przyznac,ze wszystko prezentuje sie swietnie wyglada jakby mial brzmiec bardzo dobrze :D (8 tranzystorow, 2 trafa, rozbudowany uklad wejscia, potencjometry Alps itd..)

a jakie sa Wasze opinie o nich? w sumie na dzien dzisiejszy jestem zdeydowany na Onkyo.

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4064459
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1320
    Denon PMA-725R jest to konstrukcja zubożona (słabsze tranzystory mocy) świetnego modelu PMA-925R. Nie jest to naprawdę dualmono - duża część jednak jest wspólna - przede wszystkim zasilacz, chociaż ma 2 transformatory to są one połączone równolegle (tylko Denon potrafi zrobić tak dobrze transformatory aby pracowały równolegle).
    Gra na mój gust świetnie - sam poluję na 925 lub 725 ale w kolorze złotym. Naprawdę polecam.
    Harmana dokładnie tego modelu nie znam więc się nie wypowiem a ostrego brzmienia Onkyo nie trawię (no i tej Onkyowej tandety w środku).
REKLAMA