logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lista modeli ThinkPad produkowanych przez IBM i Lenovo

cordoba_2004 08 Lip 2007 23:29 2775 9
  • #1 4063582
    cordoba_2004
    Poziom 27  
    Ocena: 361
    Witam jest takie powiedzenie, że kto kupił raz thinkpada
    ten nie zmieni go na inny żaden.
    Jednak wiem Ze marka Lenovo to juz nie to co IBM.
    Czy ktoś może wie które modele produkował IBM a które LENOVO?
  • Pomocny post
    #2 4063891
    rezystors
    Poziom 13  
    Ocena: 18
    t-22 IBM tak wynika z naklejki pod spodem,
    służy mi kilka lat raz nawet wlał sobie do środka lampkę wina
  • #3 4063925
    cordoba_2004
    Poziom 27  
    Ocena: 361
    no a T23?
    T30 ?
    T41?

czyzby to wszystko to juz lenovo ?
  • Pomocny post
    #4 4479741
    misiukolorowy
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Do T30 na 100% czysty IBM

T41 chyba też, ale nie mam pewności. Później to już tylko Lenovo niestety :(
  • Pomocny post
    #5 4587142
    Sebastian.R
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    To że Lenovo to już nie IBM mówi post https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic747547.html w którym widać że to jakoby 2 czy nawet 3 gatunek...
    Po co klieić nalepkę IBM i robić sobie obciach z powodu "trafionych" baterii?
    Wystarczy wcisnąć takie "cacka" ale pod nazwą Lenovo.
    Władze IBM-a doszły do wniosku że nazwa IBMix (Panasonix,Futurex,Thompsonix - firmy z kosmosu :) ) były by kojarzone jednak z IBMem. Wymyślili Lenovo... Ja bym dodał Jeleniovo brzmiało by lepiej :)
  • Pomocny post
    #6 4587211
    xray81
    Poziom 22  
    Ocena: 73
    Sebastian.R napisał:
    To że Lenovo to już nie IBM mówi post https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic747547.html w którym widać że to jakoby 2 czy nawet 3 gatunek...
    Po co klieić nalepkę IBM i robić sobie obciach z powodu "trafionych" baterii?
    Wystarczy wcisnąć takie "cacka" ale pod nazwą Lenovo.
    Władze IBM-a doszły do wniosku że nazwa IBMix (Panasonix,Futurex,Thompsonix - firmy z kosmosu :) ) były by kojarzone jednak z IBMem. Wymyślili Lenovo... Ja bym dodał Jeleniovo brzmiało by lepiej :)

Firma IBM nie ma już nic wspólnego z laptopami. Chińczycy wykupili dział IBM zajmujący się lapkami.

Z tego co mi wiadomo Lenovo produkuje wszystkie od serii T60. Nadal używają logo IBM w modelach ThinkPad T60, musieli za to prawdopodobnie dodatkowo wybulić kasę.
  • Pomocny post
    #7 4587259
    Sebastian.R
    Poziom 20  
    xray81 napisał:

Firma IBM nie ma już nic wspólnego z laptopami. Chińczycy wykupili dział IBM zajmujący się lapkami.

To powiem Ci tak... Kup sobie Lenovo i jak Ci strzeli bateria jak mi to zajrzyj do karty gwarancyjnej.... Tam stoi jak byk : +48-22-878-6999 ... To serwis Lenovo...
    Zgłosi się automat który powie Ci słodko ... że dodzwoniłeś się do serwisu ... IBM-a.
    Na przyszłość przemyśl co mówisz bo kupno laptopa to nie wydanie 3zł na loda tylko poważny wydatek . Prosiłbym o poważne posty a nie takie jak wyżej...
  • Pomocny post
    #8 4587416
    przekrent
    Poziom 32  
    Ocena: 93
    Ciśnienie mi podnoszą takie wypowiedzi. Jak się komuś Lenovo nie podoba to zawsze jest jeszcze hp, acer, asus, gericom, gateway, compal, actina, fujitsu-siemens, california access itp. Chcecie rzeczy idealnych, sami najpierw bądźcie/postępujcie idealnie.
    Błąd w trakcie produkcji zawsze może się zdarzyć.
    P.S. Już x3x produkowane były przez Lenovo dla IBM...
  • Pomocny post
    #9 4587446
    xray81
    Poziom 22  
    Ocena: 73
    Jak nie jesteś świadom tego że Lenovo to zupełnie chińska firma i z IBM ma tylko wspólne nazwy produktów, które przejęła po kupnie działu komputerowego IBM to przeczytaj sobie ten artykuł. To że dzwoniąc do serwisu Lenovo automat mówi ci że się połączyłeś z serwisem IBM'a jest spowodowane tym że Lenovo kupując dział komputerowy IBM'a nabyła prawa do znaku towarowego IBM z którego ma niedługo zaprzestać korzystać jak wynika z artykułu. Wtedy też na laptopach nie będzie już logo IBM wraz z nazwą ThinkPad, będzie tylko Lenovo ThinkPad i również automat z serwisu przestanie mówić ci że się połączyłeś z serwisem IBM.

Sebastian.R napisał:
    Na przyszłość przemyśl co mówisz bo kupno laptopa to nie wydanie 3zł na loda tylko poważny wydatek . Prosiłbym o poważne posty a nie takie jak wyżej...

Ja zawsze najpierw myślę o tym co mam powiedzieć zanim to zrobię. Widocznie ty tego nie zrobiłeś kupując swojego laptopa myśląc że Lenovo to nadal IBM.
  • Pomocny post
    #10 4589051
    Sebastian.R
    Poziom 20  
    Może i fakt ... zrobiłem błąd kupując Lenovo. Szkoda że tego posta nie było rok temu... jak się decydowałem na laptopa... Miałem do wyboru kilka. Jak widać postawiłem na złego "konia"
    przekrent napisał:
    Ciśnienie mi podnoszą takie wypowiedzi. Jak się komuś Lenovo nie podoba to zawsze jest jeszcze hp, acer, asus, gericom, gateway, compal, actina, fujitsu-siemens, california access itp. Chcecie rzeczy idealnych, sami najpierw bądźcie/postępujcie idealnie.
    Błąd w trakcie produkcji zawsze może się zdarzyć.
    P.S. Już x3x produkowane były przez Lenovo dla IBM...

Coś mi się wydaje że kolega nie zna wartości pieniądza... Nie pracuje i mu wszystko kupują rodzice... To nie kwestia że się coś komuś podoba czy nie. Ja kupiłem Lenovo za 3000zł (wierz mi że musiałbyś na tyle kasy robić z pół roku,a jak nie wierzysz to idź do pracy) i stwierdzam że jest to firma na której można się "przejechać".
    Jak masz problem z ciśnieniem to polecam udać się do lekarza. :)

Podsumowanie tematu

✨ Modele ThinkPad produkowane przez IBM to m.in. T22, T23, T30 oraz prawdopodobnie T41. Od serii T60 produkcją zajmuje się już Lenovo, które przejęło dział komputerów przenośnych IBM. Lenovo nadal używa logo IBM na niektórych modelach, jednak jest to efekt umowy licencyjnej, która wkrótce wygaśnie, po czym laptopy będą oznaczane wyłącznie marką Lenovo ThinkPad. W dyskusji podkreślono różnice jakościowe między IBM a Lenovo oraz kwestie serwisowe, gdzie serwis Lenovo obsługuje również urządzenia z logo IBM. Wspomniano także o problemach z bateriami i ogólnych opiniach na temat jakości produktów Lenovo w porównaniu do IBM.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA