logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd OLE po aktualizacji programu Płatnik - jak naprawić?

..::MISIEK::.. 11 Lip 2007 10:14 3939 3
REKLAMA
  • #1 4070890
    ..::MISIEK::..
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Witam mam problem z programem płatnik a mianowicie robiona była aktualizacja programu na nowszą wersje i podczas po instalacji pojawil sie kreator w którym trzeba bylo wskazac baze danych wszystko ok ale byl problem z haslem zostalo wpisane kilkakrotnie zle i wkoncu kiedy haslo jest znane niestety mam kumunikat

Wielokrotna operacja bazy danych OLE wygenerowała blędy. Sprawdz wszystkie wartości stanu bazy danych OLE. Nie wykonano zadnego dzialania.

jak sobie z tym poradzic??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4070990
    ..::MISIEK::..
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    jnic niedało .... jak wywali z rejestru wpisy dotyczace płatnika??
  • #4 4071035
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 788
    Program Płatnik robi kopię bazy w dniu aktualizacji. Najpierw musisz poznać hasło do BAZY - nie mylić z hasłem do PROGRAMU. Znając hasło do bazy danych, podłączasz bazę do nowej instalacji Płatnika. NIe muszę chyba przypominać, że koniecznie powinieneś zrobić kopię bazy przed jakąkolwiek zabawą w naprawę i reinstalację.
    ----------------------------------------------
    Trochę namotałem - oczywiście podłączasz kopię bazy danych do nowej instalacji Płatnika. Kopię poznasz po tym, że w nazwie bazy dodaje datę utworzenia.
REKLAMA