logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać hasło do bazy danych w programie Płatnik po formacie?

Richter 10 Lut 2008 21:24 16393 9
REKLAMA
  • #1 4791950
    Richter
    Poziom 31  
    Ocena: 164
    Witam wszystkich, byłem u kolegi zrobić format systemu.Ale przed tym z dysku C skopiowałem folder PŁATNIK 6 na partycję D żeby mógł potem importować bazę.Po formacie zainstalowałem płatnika i przy wczytaniu bazy danych on pyta o hasło podajmy mu hasło a on pisze że nieprawidłowe hasło.Jednym programem przywracającym hasło pokazało tylko pierwszą literę ale to za mało.Znacie jakies programy którymi to przywróce to hasło do bazy danych?TO jest bardzo pline ..Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #3 4792303
    Richter
    Poziom 31  
    Super :D DZięki bardzo :)
  • REKLAMA
  • #5 4793159
    Richter
    Poziom 31  
    Próbowałem koalą ale wg programu pokazał tylko hasło admin.a nie pokazał do bazy dziwne
  • REKLAMA
  • #6 4793334
    Dariusz Goliński
    Poziom 22  
    Ocena: 149
    Oj ludziska
    Koala się sprawdzi ale tylko wtedy jak będziesz miał hasła poprawnie w rejestrze zapisane.
    Najlepszym rozwiązaniem jakie ja stosuje to odczytanie programikiem dostępnym na Janosiku. Warunek - trzeba mieć accessa.
  • REKLAMA
  • #8 4795467
    powerm
    Poziom 23  
    Ocena: 43
    Jak się znudzisz atakiem słownikowym to jutro w pracy poszukam programiku który odszukuje hasło za pomocą błędu w kodowaniu Accessa. Nie obiecuje na 100% że działa ale sam go na Płatniku testowałem...

A nie skleroza nie jest u mnie aż taka tu masz http://www.nirsoft.net/utils/accesspv.html
  • #9 4795481
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 929
    Jeśli masz oryginał skontaktuj się z supportem oprogramowania.
  • #10 19545893
    AdamKoala
    Poziom 1  
    Właśnie weszła 4-ta wersja Koala Ratownika, która pokaże historię haseł administratora.

Podsumowanie tematu

✨ Po formacie systemu i ponownej instalacji programu Płatnik pojawia się problem z odczytaniem hasła do bazy danych, która jest oparta na Microsoft Access. Standardowe próby podania znanego hasła kończą się niepowodzeniem. W dyskusji zaproponowano kilka narzędzi do odzyskiwania haseł z baz Access, takich jak programy dostępne na forum Elektroda.pl, Koala Ratownik oraz Accent Access Password Recovery. Koala Ratownik działa skutecznie tylko wtedy, gdy hasła są poprawnie zapisane w rejestrze systemowym. Alternatywnie polecono narzędzie NirSoft Access Password Viewer, które wykorzystuje błędy w kodowaniu Accessa do odzyskania hasła. W przypadku posiadania oryginalnej wersji programu sugerowano kontakt z oficjalnym wsparciem technicznym. W najnowszej, czwartej wersji Koala Ratownika dodano funkcję wyświetlania historii haseł administratora, co może ułatwić odzyskanie dostępu do bazy Płatnika.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA