logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić joystick i klawiaturę w Sony Ericsson K300i po uszkodzeniu padów?

Karate 11 Lip 2007 19:23 1038 6
REKLAMA
  • #1 4072526
    Karate
    Poziom 10  
    Witam

Kumpel wyrwał w swoim k300i wszystkie pady wokół joysticka i nie wiem czy da się coś zrobić. Po tym przestały działać klawisze 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 , odbierania i rozłączania. Proszę o pomoc. Tylko jeśli można to proszę to napisać jasno i krok po kroku jak się to robi

Z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 4072585
    gsmrybnik
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    a krok po kroku rozpisane w opcji szukaj temat joy'a w se przerabiany przynajmniej raz w tygodniu ...

wiec użyj opcji szukaj ...
    znajdź schemat joya w k300 i krosy ...

pozdrawiam
    gsmrybnik.
  • REKLAMA
  • #3 4073096
    CaMIkaZEe
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    W zalaczniku dwa obrazki z obejsciami
    Załączniki:
    • k300.zip (366.39 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 4073168
    Karate
    Poziom 10  
    I mam to wszystko tylko kabelkiem kabelkiem połączyć? Czy coś więcej??
  • REKLAMA
  • #5 4073217
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    Karate napisał:
    I mam to wszystko tylko kabelkiem kabelkiem połączyć? Czy coś więcej??

no ba jaśniej sie już nie da..,sprawdzasz przejścia i tam gdzie nie ma mostkujesz
  • #6 4073239
    Karate
    Poziom 10  
    Aha to wielkie dzięki wam wszystkim za podpowiedź. Jutro sprawdzę te przejścia i zobaczę co się da zrobić.

Mógłby ktoś jeszcze przesłać zdjęcie zrobionej właśnie w ten sposób komórki?
  • REKLAMA
  • #7 4073548
    monjack
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    zdjecia nie mam ale mialem taka akcje. jak wyrwales wszystkie pola to kup sobie jeszcze poxiline bo w powietrzu joya nie zawiesisz.
    ps. i zycze duzo cierpliwosci

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W przypadku uszkodzenia padów wokół joysticka w telefonie Sony Ericsson K300i, co skutkuje brakiem działania klawiszy numerycznych oraz przycisków odbierania i rozłączania, zaleca się poszukiwanie schematów i instrukcji naprawy joysticka dostępnych w internecie. Naprawa polega na sprawdzeniu ciągłości połączeń (przejść) i wykonaniu mostkowania tam, gdzie jest przerwa. Konieczne może być użycie przewodów do połączenia uszkodzonych ścieżek oraz zastosowanie kleju Poxiline do stabilizacji joysticka, gdyż bez padów joystick nie ma podparcia mechanicznego. Proces wymaga cierpliwości i precyzji, a szczegółowe instrukcje krok po kroku można znaleźć w tematach poświęconych naprawie joysticków w modelu K300i.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA