logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips FW C80/22 - Naprawa połamanej płyty w zasilaczu, czy warto?

heyos 12 Lip 2007 11:59 977 2
REKLAMA
  • #1 4074442
    heyos
    Poziom 11  
    Witam dostałem wieże philips fw c80/22 (nie sprawną z tekstem jak uda sie zrobic to sobie ją weź). Problem jest taki, po rozebraniu stwierdziłem ze ktoś juz tam majstrował bo jest połamana płyta w zasilaczu i zrobiony jest na niej pająk z kabli. Objawy po włączeniu nic nie pojawia sie na wyświetlaczu tylko swiecą sie przyciski od cd i przycisk od selekcji źródła dzwieku. Przy próbie przełączenia na np tuner, aux lub tape wieza przełącza sie po czym nastepuje jej wyłaczenie. Mam pytanie od czego zacząć i czy warto sie zabierać by koszta nie przerosły wartośći urządzenia Za wszelką pomoc z góry dziekuje.
  • REKLAMA
  • #2 4074577
    tygrys28
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    ja to bym poszukał schematu i sprawdził czy ten pająk dobrze zrobiony to tak na początek, a po za tym jak Ci darmo dają to czemu sie nie pobawić - najwyżej będzie na części.

pozdrawiam
  • #3 4074824
    heyos
    Poziom 11  
    Pająk wygląda na prawidłowy, wszystkie peknięte ścieżki zastąpione są kabelkami. Znalazłem schemat zasilacza sprawdzałem nap na wyjsciach mierząc po miedzy kondensatorem a poszczególnymi wyjściami i wychodziły mi całkiem inne napiecia niz na schemacie. Gdzie popełniam błąd i od czego zabrać sie na początku jak zacząć sprawdzanie tego zasilacza? Oddałem wieże do serwisu i stwierdzii ze nie opłaca sie naprawiać. Temat uważam za zamknięty (prośba do moderatora o zamknięcie tematu )
REKLAMA