logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[PC] Komputer się wyłącza po włożeniu płyty muzycznej (cda)

bzyku_bd 12 Lip 2007 18:58 1204 2
REKLAMA
  • #1 4075725
    bzyku_bd
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam,
    mam problem z komputerem, a mianowicie jest on taki ze gdy wkladam płytę audio do napędu, komputer się wyłącza. Winamp przez chwile jakby odtwarzal plyte (ale dzwieku i tak nie ma), i za kilka sekund PC sie wylącza. Dodam ze wczesniej z tego napędu instalowałem Windowsa i kopiowałem troche innych rzeczy i wszystko było ok. Jest to system Win98.
    Z góry dzięki za odpowiedz!
  • REKLAMA
  • #2 4075843
    any56
    Poziom 39  
    Ocena: 840
    Może to być "robota" zasilacza.
  • #3 4075980
    Cthulhu1984
    Poziom 11  
    Witam,

wypada się zgodzić, że może to być zasilacz. Ja jeszcze zaglądnąłbym do obudowy w poszykiwaniu miedzi (kabli). Czy są właściwie podpięte? Z tego co mi wiadomo, niektóre konfiguracje wymagają do odtwarzania CDA połączenia odpowiednim kablem napędu i karty dźwiękowej. Może tam jest feler? (westchnął seler :P) Jeśli jest możliwość sprawdziłbym jeszcze napęd (tj wymienił na inny) i w ostateczności kartę dźwiękową. O ile się nie mylę (poprawdzie mnie proszę) CDA jest odtwarzane przez kartę "poniekąd" zewnętrznie (właśnie przez taki kabelek podłączony do karty) podczas gdy reszta muzyki przez szynę PCI, prawda? =]

Powodzenia.

Z poważaniem,

Wiewiór
REKLAMA