logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sony Ericsson K300i - telefon nie ładuje się prawidłowo, restartuje się

tooomek2 12 Jul 2007 19:29 1431 6
ADVERTISEMENT
  • #1 4075806
    tooomek2
    Level 16  
    Help: 9
    Rate: 11
    witam
    mam k300i z dość dziwnym problemem, mianowicie po podpięciu ładowarki na wyłączonym fonie, zaczyna się odpalać i gasnąć , i tak w kółko a na odpalonym nic przez jakiś czas nie pokazuje a po chwili zapala się ładowanie optymalne i fon wisi aż do odłączenia ładowarki, próbowałem go sflashować ale po podpięciu setoola zaczyna sie włączać jak pod ładowarką i przez to nie mogę go zabootować, tornado to samo, jak podpinam inny kabelek z zasilaniem fon milczy, po za tym działa wszystko ok.
    może ktoś wie w czym tkwi problem?
  • ADVERTISEMENT
  • #2 4075984
    xion6456
    Level 18  
    Help: 20
    Rate: 4
    bylo o tym juz pisane glasa masz do zminy odpowiada za ladowaniue i komunikacje z boxem takie lustereczko obok gniazda
  • ADVERTISEMENT
  • #3 4076278
    tooomek2
    Level 16  
    no wiem że to odpowiada, ale żeby takie dziwne objawy były to się nie spotkałem
  • #4 4076518
    syckoketrzyn
    Level 21  
    Help: 37
    Rate: 4
    tooomek2 wrote:
    no wiem że to odpowiada, ale żeby takie dziwne objawy były to się nie spotkałem

To jeszcze mało wiesz :D
    Jest obejście na to nie trzeba szkła wymieniać na forum masz takie małe okienko i z boku przycisk szukaj, z korzystaj a dowiesz się wszystkiego. To naprawę nie boli :)
  • ADVERTISEMENT
  • #6 4078060
    jacekmarus
    Level 17  
    Help: 14
    Rate: 15
    w takim wypadku wystarczy tylko knatte dobrze "zgrzac" i powinno byc wsjo ok..no ale oczywiscie najlepiej go wymienic:)
  • ADVERTISEMENT
  • #7 4078188
    tooomek2
    Level 16  
    już śmiga aż miło :)

Topic summary

✨ Sony Ericsson K300i wykazuje problem z ładowaniem polegający na ciągłym włączaniu i wyłączaniu się telefonu po podłączeniu ładowarki przy wyłączonym urządzeniu. Po uruchomieniu telefonu ładowanie pojawia się dopiero po pewnym czasie i utrzymuje się do odłączenia zasilania. Próby flashowania telefonu za pomocą Setool i Tornado kończą się niepowodzeniem z powodu restartów podczas podłączania do ładowarki. Problem najprawdopodobniej wynika z uszkodzonego elementu odpowiedzialnego za ładowanie i komunikację z boxem, określanego jako "szkło" lub "lustereczko" obok gniazda ładowania. Rozwiązaniem jest podgrzanie (zgrzanie) tego elementu, co przywraca prawidłowe działanie ładowania bez konieczności wymiany części. Po zastosowaniu tej metody telefon działa poprawnie.
Generated by the language model.
ADVERTISEMENT