Czy do telefonu Sony-Erricsson K700i da się zamontować oprogramowanie np: automapa PL lub inne,po podłączeniu go do modułu GPS przez Bluetooth ? Jeśli tak to jakie?
... Na K700 navigacje...dobre..
Z tego co wiem to na K750 nie ma żadnej aplikacji a gdzie k700
Wgrywałem pare razy navi do fonów i coś tam wiem co jak i gdzie. Wiem że są jakies małe aplikacje java - mapy miast. Jeżeli jednak się myle lub nie wiem o tym ze na K700 idzie navi - to sorry.
Ps Ale wątpie że się myle
spraw sobie spv m3000 lub cos zblizonego.... jelsi chcesz automape lub tomtom-a, chociaz juz na 6630 ladnie tomtom smiga, tylko z dokladnoscia mapy polski jest tragicznie.. tylko 40 pare procent pokrycia przy najnowszej mapie, ale jak to sie mowi... coś za coś
Witam.
sorki chłopaki za szybko spojrzałem na temat i wydawało mi sie że pisze tam K750.
A co do k750 to koledzy mylicie sie. Ja na swoim D750 mam zainstalowana nawigacje navieksperta z odbiornikiem Noki GPS i działa wysmienicie.
Może czasem sie przytnie, zależnie od długości trasy.
Tak więc proponuje sprawdzic zanim ktos napisze że na k750, D750. czy też W800 nie ma nawigacji.
ale jesli sie nie myle to te wszystkie aplikacje pobieraja "na zywca" mapy z internetu po GPRSie wiec to troche kosztuje, nie ma moze jakichs rozwiazan z mapami wgranymi na stale do telefonu???
P.S uzywam w800
kupcie sobie jakis tel z gps, albo osobny odbiornik a nie bedziecie sie bawic z mapami w K700 gdzie ekranik jest malutki, bateria slabo będzie trzymać, oraz drogo was wyjdzie połączenie
✨ Sony Ericsson K700i nie obsługuje oprogramowania AutoMapa PL ani TomTom, gdyż nie działa na systemie Windows Mobile ani Symbian, co jest wymagane przez te aplikacje. Dostępne są natomiast proste aplikacje Java z mapami miast, jednak pełnoprawna nawigacja GPS z modułem Bluetooth jest problematyczna na tym modelu ze względu na ograniczenia sprzętowe i systemowe. Sprawdzone działanie mają aplikacje Naviekspert i Navall, które komunikują się z odbiornikami GPS, w tym z modułami Bluetooth Nokii, jednak ich działanie może być ograniczone i zależne od modelu telefonu. Modele takie jak K750, D750 czy W800 również mają ograniczone wsparcie dla nawigacji GPS, choć na D750 z Naviekspertem działa to względnie dobrze. Zalecane jest używanie telefonów z wbudowanym GPS lub dedykowanych odbiorników GPS zamiast prób instalacji zaawansowanych nawigacji na K700i, ze względu na mały ekran, słabą baterię i koszty transmisji danych przez GPRS.