logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Digital 4100 - aktualizacja softu, wirujące kreski na wyświetlaczu tunera

pawel200388 14 Lip 2007 19:21 2007 3
REKLAMA
  • #1 4081894
    pawel200388

Poziom 17  
    Ocena: 17
    Posiadam tuner Digital 4100. W celu aktualizacji softu, sciagnalem sobie soft, program CPUUpgrade 1.0.7 i samodzielnie wykonalem kabelek null-modem. Wsio robilem wg instrukcji, jednak po podlaczeniu zasilania na monitorze moge przeczytac tylko Connecting, na wyswietlaczu tunera pokazuja mi sie nieustannie wirujace kreski. P uruchomieniu bez proby softowania pokazuja sie one na jakies 2-3 sekundy. Wnioskuje wiec ze komp widzi tuner i odwrotnie. Jednak nie moge zrobic nic.
    ostalem ynk ze musze kabelek udoskonalic i wyprowadzic mase z pinu 5, na obudowe wtyczki. I tak zrobilem. Problem jednak pozostal i nie wiem co robic. Mozliwe ze wina jest moja, tuner programowany byl juz kilka razy, jednak nie przeze mnie. Ja sie zabralem do tego po raz piewszy. Bede wdzieczny za pomoc :)
    Konto firmowe:
    Think of Home Paweł Michałowski
    Moniuszki 2, Skierniewice, 96-100 | Tel.: +48 XXX XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: www.thinkofhome.pl
  • REKLAMA
  • #2 4082268
    Lidzia
    Poziom 28  
    Ocena: 36
    Podczas załanczania tego tunera zawsze wirują na krótko te kreseczki chodzi bez softowania jak piszesz.Jeżeli nullmodem jest prawidłowy ?? to tylko mogą być dwa problemy za długa ścieżka dostępu do softu lub listy ma być C:\soft i to wszystko czyli soft , lista i program ma być na dysku c: nie w katalogu tylko luzem albo powalony rs232.
    Ale piszesz że
    Wsio robilem wg instrukcji, jednak po podlaczeniu zasilania na monitorze moge przeczytac tylko Connecting, na wyswietlaczu tunera pokazuja mi sie nieustannie wirujace kreski.

niewiem jaką masz instrukcje tuner ma być wyłączony dopiero jak będzie Connecting to włanczasz tuner jeżeli tak robisz stawiam na kabel lepiej kup w sklepie 8zł pewny.A piszesz że jesteś w tym nowy to odeśle cie tu http://www.globo.home.pl/index.php?sid=09f24d0a3d685f9ba5954ff8a3e8bffc
    wcześniej rejestracja no i wybierz temat ODBIORNIKI OPARTE NA PROCESORZE STi5518
    GLOBO DIGITAL 4000, 4100, 5000, 6000, 4000CI, 4100CI, 5000CI tam sie dowiesz wszystkiego a w dziale download u góry masz wszystko co potrzebne do edukacji tego tunera
  • REKLAMA
  • #3 4083299
    pawel200388

Poziom 17  
    Ocena: 17
    Z ta sciezka dostepu sprobuje, choc nigdy nie pomyslalbym ze taie objawy moga byc spowodowane sciezka. :)
    Kabel musi byc dobry, bo wlasnie sprawdzakem go kilkanascie razy. Mam nadziejeze nie wina portu.
    Tuner wlaczam dopiero po nacsnieciu start i pojawieniu sie connecting :)
    Zarejestowany jestem :) Stamtad soft sciagnalem. Mysle jeszcze o znaleznieniu nowszego programu do aktualizacji.. Ale nigdzie go nie moge wylookac..
    Konto firmowe:
    Think of Home Paweł Michałowski
    Moniuszki 2, Skierniewice, 96-100 | Tel.: +48 XXX XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: www.thinkofhome.pl
REKLAMA