logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Toshiba Tecra 740CDT obsługuje PCMCIA 32-bit do karty USB?

pershing1 14 Lip 2007 20:40 1717 7
REKLAMA
  • #1 4082091
    pershing1
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Chciałbym założyć do starego laptopa Toshiba Tecra 740cdt kartę USB. Z tego co wiem to trzeba mieć do tego 32 bitowe pcmcia. Jak mogę sprawdzić, czy mam w tym laptopie obsługę 32 bitowych pcmcia? Może ktoś z was wie czy ta Toshiba obsługuje pcmcia 32bit? Z tego co słyszałem są również stacje dokujące do tych laptopów i tam jest USB. Stacja dokująca jest dość spora i chyba wygodniejsza w użyciu byłaby karta. Mam z tym lapciakiem jeszcze jeden problem: Nie mam oryginalnej ładowarki i poszukuje albo oryginalnej albo jakiejś innej którą mógł bym ją zastąpić. Dobra by była chyba jakakolwiek ładowarka 15V i minimum 3A. Jeśli ktoś miałby coś takiego za rozsądną cenę, (u mnie ciężko z funduszami) to chętnie bym kupił.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4082208
    pershing1
    Poziom 11  
    Znalazłem na tej stronie informację, że ten lapciak ma pcmcia 32bit. Czy zatem karta USB będzie na nim działać?
  • REKLAMA
  • #4 4082307
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Tak.
  • REKLAMA
  • #5 4082533
    pershing1
    Poziom 11  
    To pierwszy problem rozwiązany. Pozostaje problem ładowarki nigdzie nie mogę znaleźć ładowarki o tak dużym amperażu na 15V.
  • #6 4082572
    riger
    Poziom 24  
    Ocena: 9
    Allegro zamkneli czy jak? Tam na bank znajdziesz taka ladowarke.
  • #8 4083258
    pershing1
    Poziom 11  
    Drugi problem rozwiązany. Kupiłem troche taniej niż na allegro. 15zł oryginalna.

Podsumowanie tematu

✨ Laptop Toshiba Tecra 740CDT posiada obsługę 32-bitowych kart PCMCIA, co umożliwia instalację karty USB. Potwierdzono, że karta USB będzie działać na tym modelu. Dodatkowo, istnieją stacje dokujące z portami USB dedykowane dla tego laptopa, jednak karta PCMCIA może być wygodniejszym rozwiązaniem. W kwestii zasilania, oryginalna ładowarka 15V o natężeniu minimum 3A jest wymagana. Użytkownik znalazł i zakupił oryginalną ładowarkę w przystępnej cenie, rozwiązując problem zasilania. Link do manuala modelu oraz aukcji z ładowarkami został udostępniony w dyskusji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA