logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N-gage QD zawiesza się po włożeniu karty MMC 1GB

joziofix 14 Lip 2007 22:11 1781 7
REKLAMA
  • #1 4082335
    joziofix
    Poziom 10  
    Problem mam taki jak w temacie. Zakupiłem na allegro kartę RS/MMC 1GB Kingston. Na aukcji i w ogóle wszędzie było napisane, że będzie działać z nokią n-gage QD. Jednak tak jak napisałem wkładam kartę do szufladki i telefon od razu się zawiesza, nic się na nim nie da zrobić, nawet wcisnąć żadnej cyferki. Po wyjęciu karty od razu telefon się odwiesza. W zwykłym N-gage'u kolegi karta nie zawiesza telefonu, jednak przy pierwszym włożeniu było cośtam napisane MMC Corrupted, ale po sformatowaniu na tym zwykłym n-gage'u wszystko było OK (ale w zwykłym n-gage'u ok, a w mojej QD dalej to samo) Karta idealnie śmiga w cyfrowym aparacie i w kompie. Co możecie mi na to poradzić? Dodam, że Karta MMC PLUS 512 działa w mojej QD (ale to nie moja karta:(). Jeszcze dodam, że QD ma jakiś angielski soft: po wpisaniu *#0000# wyświetla się V04.10 09-09-2004 RH-29. Błagaaaam o pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 4082596
    tooomek2
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    może najpierw włóż kartę potem odpal fona
  • REKLAMA
  • #3 4082850
    joziofix
    Poziom 10  
    już tak robiłem, telefon wiesza się na napisie "NOKIA"
    a jak włożę kartę i nic nie robię, to taki zawieszony telefon wyłącza się po około 10 minutach, wie ktoś co jest?
  • REKLAMA
  • #4 4082945
    Werewolf
    Poziom 25  
    Ocena: 350
    Może zwyczajnie nie obsługuje takiej karty, spróbuj wgrać nowszego softa, w 6230i pomogło nieraz.
    Pozdrawiam
  • #5 4083001
    joziofix
    Poziom 10  
    Tylko kurcze wszędzie było napisane, że obsługuje. Nawet w jakimś takim sklepie NokiaShop było tak napisane. No dobra czyli pierwsza propozycja to zmiana softu. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
    A ile mniej więcej kosztuje zmiana softu?
  • REKLAMA
  • #6 4083238
    Endriu64
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    joziofix napisał:
    Tylko kurcze wszędzie było napisane, że obsługuje. Nawet w jakimś takim sklepie NokiaShop było tak napisane. No dobra czyli pierwsza propozycja to zmiana softu. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
    A ile mniej więcej kosztuje zmiana softu?

20-30 zł ..
  • #7 4087079
    joziofix
    Poziom 10  
    Nie miał nikt nigdy takiego problemu?
  • #8 4087221
    mireczek14
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    ja jak kupowałem karte 1GB do k750i to sprzedawca mi mówił że może mi się przy takiej karcie zawieszać ale nie musi zaryzykowalem i kupiłem i mi się nie zawiesza ale jest to możliwe mojemu kumplowi przy noki karta 1 GB zawieszała sie i musiał wymienić na 512

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy zawieszania się telefonu Nokia N-gage QD po włożeniu karty RS/MMC 1GB marki Kingston, która według sprzedawcy i informacji w aukcji powinna być kompatybilna. Po włożeniu karty telefon natychmiast się zawiesza, a po jej wyjęciu działa normalnie. Karta działa poprawnie w zwykłym N-gage, gdzie po sformatowaniu problem z komunikatem "MMC Corrupted" został rozwiązany, oraz bez problemu w aparacie cyfrowym i komputerze. W N-gage QD działa natomiast karta MMC PLUS 512MB. Proponowane rozwiązania to próba wgrania nowszego oprogramowania (softu) telefonu, co w innych modelach Nokii (np. 6230i) pomogło rozwiązać podobne problemy. Koszt zmiany softu szacowany jest na 20-30 zł. Istnieje też sugestia, że niektóre telefony Nokia mogą mieć problemy ze stabilnością przy kartach 1GB i konieczna może być wymiana na kartę o mniejszej pojemności, np. 512MB.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA