logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N-Gage QD: Jak sformatować kartę pamięci 512 MB?

siwy250 12 Kwi 2007 08:03 1293 6
REKLAMA
  • #1 3779154
    siwy250
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    witam
    Mam nokie n-gage QD mam w niej karte pamieci 512 mb
    i mam z nia taki problem:
    ostatnio jak wrzucałem na nia dane przez czytnik kart pamieci wrzuciło normalnie ale juz pozniej nie chciało nic z karty usuwac. patrzylem w czytniku w aparacie cyf i w telefonie nigdzie tej karty nie da sie sformatowac .Jak to naprawic ?
    dziekuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3788992
    abyssx
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    wyglada na to, ze karta jest uwalona.

sprobuj jeszcze format jaf'em.
  • REKLAMA
  • #3 3798722
    siwy250
    Poziom 19  
    nie mam niestety jafa a nie da sie jakos inaczej
  • REKLAMA
  • #4 3803925
    abyssx
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    jest jakies urzadzenie do kasowania kart mmc i hasel ale kosztuje ok 100zl a niewiadomo czy to pomoze, wiec dla jednej karty to raczej slaba inwestycja...
  • REKLAMA
  • #6 4143073
    sashxxx
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    z tego co pamietam to raczei nie idzie wsadzic do ngage innej kary jak MMC lub RS MMC chyba ze sie myle :) pozdro
  • #7 4148915
    siwy250
    Poziom 19  
    problem dawno rozwiązany :)
    sprzedałem telefon z taka karta :_

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Posiadacz Nokii N-Gage QD z kartą pamięci 512 MB MMC zgłasza problem z niemożnością usunięcia danych oraz formatowania karty zarówno w telefonie, czytniku kart, jak i aparacie cyfrowym. Podejrzenie padło na uszkodzenie karty. Zaproponowano użycie programu JAF do formatowania, jednak brak dostępu do tego narzędzia utrudnia rozwiązanie. Wspomniano o urządzeniu do kasowania kart MMC i haseł, które kosztuje około 100 zł, ale jego skuteczność jest niepewna. Poruszono też kwestię blokady zapisu w kartach miniSD, jednak N-Gage QD obsługuje wyłącznie karty MMC lub RS MMC. Ostatecznie problem został rozwiązany przez sprzedaż telefonu wraz z kartą.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA