logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć homologację dla UNIDEN 520XL PRO?

Jarko1988 15 Lip 2007 14:45 15528 6
REKLAMA
  • #1 4083731
    Jarko1988
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam!
    Bardzo pilnie potrzebuje homologacji na mojego unidena ktorego zakupiłem jakieś 3 tygodnie temu i dowiedzieałem sie ze jest on wycofany :/.
    Jeśli ktoś może to prosze o podanie linku bądź przesłanie na e-mail jarko1988(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • #2 4083750
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 753
    Cześć.

Skoro wiesz i piszesz, że to radio nie ma dopuszczenia do eksploatacji na terenie kraju, to po co Ci homologacja?

p.s. Gdyby na prawdę Ci zależało, to byś dawno znalazł. Wystarczy poszukać i poczytać posty z elektrody na ten temat :)
  • REKLAMA
  • #4 4083804
    king252
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    Witam
    nawet bez homologacji jest lepsze od niektorych z homologacja, moze samemu oddac do homologacji
  • REKLAMA
  • #5 4086388
    Jaco2002
    Poziom 20  
    Ocena: 50
    I zapłacić 4-krotną wartość radia za stwierdzenie, że radio nie spełnia warunków dopuszczenia do eksploatacji? Pomyśl raz jeszcze. :idea:
  • REKLAMA
  • #6 4087579
    Jarko1988
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Ale dowiedziałem się, że radia, które zostały kupione do lutego 2006, mogą jeździć w samochodach; czy to prawda? Jeśli tak, to przecież powinno dać się coś wymyślić, przecież nie oddam za zarmo dopiero co zakupionego radia.
  • #7 4087630
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 753
    Cześć.

Przeczytaj decyzję UKE i nie słuchaj głupot, które ludzie opowiadają. Sprzedający wszystko napisze, byle wyzbyć się towaru. Na Allegro są goście mający po kilkadziesiąt tych Unidenów. Co mają z nimi zrobić? Szukają naiwnych i upychają trefny towar.

Poczytaj: http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lea...9&news_id=1215&layout=0&page=text

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu braku homologacji dla radia Uniden 520XL PRO, które zostało wycofane z dopuszczenia do eksploatacji w Polsce. Użytkownicy podkreślają, że urządzenie nie posiada aktualnej homologacji i nie jest legalne do użytku na terenie kraju. Zalecane jest zwrócenie radia do sprzedawcy lub zakup modelu posiadającego ważną homologację. Próby samodzielnego uzyskania homologacji są kosztowne i często nieopłacalne, ponieważ urządzenie może nie spełniać wymogów technicznych. Wskazano na konieczność zapoznania się z oficjalną decyzją Urzędu Komunikacji Elektronicznej (UKE), która reguluje dopuszczenie do użytku takich urządzeń. Informacje o rzekomym dopuszczeniu radia zakupionego do lutego 2006 roku są kwestionowane i należy opierać się na oficjalnych źródłach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA