logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać zapasowy kluczyk do Opla Astra I z 1995 roku?

marecekk 15 Lip 2007 20:57 6476 12
REKLAMA
  • #1 4084671
    marecekk
    Poziom 16  
    Ocena: 50
    Witam. Jak samemu wprowadzić zapasowy kluczyk do OPLA ASTRA I 95 r. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4085133
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4085163
    marecekk
    Poziom 16  
    Czy mógłbyś trochę bardziej rozwinąć.
  • REKLAMA
  • #4 4085185
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 4085202
    marecekk
    Poziom 16  
    Jaśniej dlatego że nie miałem z tym do czynienia. Jak się podłączyć jaki dokładnie program użyć, jaki interfejs. Jeśli masz zdjęcia, opisy wszystko odnośnie tego wprowadzenia do astry I 95 r. Byłbym wdzięczny.
  • #6 4085209
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 4085235
    marecekk
    Poziom 16  
    Dla ciebie jest to bardzo proste, dla mnie nie. Dla mnie są inne rzeczy proste dla ciebie nie. Ile cyfr liter zawiera passcode gdzie tego szukać,

Dodano po 1 [minuty]:

carpass nie passcode pomyliłem się
  • Pomocny post
    #8 4085239
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 4086571
    marecekk
    Poziom 16  
    Witam ponownie. Samochód kupiłem używany był sprowadzony z Niemiec. Przeszukałem dokumenty lecz tylko znalazłem tylko kody radio pass. Niestety nie posiadam tych kodów . Napisz jak dalej działać w tej sprawie. Na pewno dla ciebie to pestka. Pozdrawiam

Dodano po 3 [minuty]:

Model OPEL ASTRA I COMBI 95r. 1.7D według dokumentów. Lecz silnik 1.7 TD widocznie był zmieniany.
  • #10 4086599
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 4086619
    marecekk
    Poziom 16  
    Partyzantka. Jestem elektronikiem nie dopuszczam takich rzeczy. U mnie jeśli coś działa to jest jeśli nie to do rozlutowania. Na samochodzie bardzo mnie zależy mimo nastu lat nadal jest w idealnym stanie, bez wypadku lakier oryginał, byłem na diagnostyce, u lakiernika wszystko jest OK. Wykluczam fałsz obaj dobrzy znajomi. Dlatego też chciałbym zrobić jak należy, i co jest chyba oczywiste jak najmniejszym kosztem. Pisałeś coś o warsztacie w Krakowie.
  • Pomocny post
    #12 4086629
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 4086654
    marecekk
    Poziom 16  
    Kluczyka jeszcze nie posiadam. Udam się by go dorobić. Jeśli by nie miał transpondera to wyfrezuję szczelinę i go wmontuje w nowy kluczyk, robiłem już takie rzeczy ( po wymianie stacyjki wyciągałem transponder ze stare kluczyka i wkładałem do nowego ). Jaki transponder kupić.

Dodano po 1 [godziny] 21 [minuty]:

Procesor to MOTOROLA ZC430754. ten nr. jakoś mnie nie pasuje może jest zakodowany. Napisów na immo jest dużo. Jeden z nich napisany na biało F*39551 AA może jest istotny. czekam na dalsze odpowiedzi jeśli masz czas dla tej sprawy. Model immo to chyba SIEMENS 5WK4

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W celu samodzielnego zaprogramowania zapasowego kluczyka do Opla Astra I z 1995 roku konieczne jest użycie urządzenia diagnostycznego Tech1, które komunikuje się z immobiliserem pojazdu. Proces programowania obejmuje wybór rocznika i modelu auta, wprowadzenie kodu zabezpieczającego (security code) z tzw. carpass, a następnie wykonanie poleceń programatora, w tym oczekiwanie na potwierdzenia co 12 sekund podczas cykli zapłonu. Carpass to karta zawierająca m.in. numer VIN oraz kod immobilisera, który jest niezbędny do programowania klucza. W przypadku braku carpassa, można odczytać PIN z modułu immobilisera (np. układ HC05) lub uzyskać go w serwisie na podstawie numeru VIN. Klucz musi posiadać transponder kompatybilny z immobiliserem, najczęściej typu MOTOROLA ZC430754, a sam immobiliser może być oznaczony jako SIEMENS 5WK4. Alternatywną, lecz niezalecaną metodą jest fizyczne przeniesienie transpondera ze starego klucza do nowego. W Krakowie istnieje możliwość bezpłatnego zaprogramowania klucza, pod warunkiem posiadania carpassa. W przypadku braku dokumentów z kodem immobilisera, konieczne jest skorzystanie z serwisu lub odczytanie kodu bezpośrednio z modułu immo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA