Nie moge uruchomic pralki wlącza sie dioda service i na wyswietlaczu jest F:08. Probowalem anulowac przez 3 sec. i ponownie urucomic program, nic nie daje.
Do sprawdzenia grzalka.
Powinna miec ok 26 ohm i nie miec przebicia.
Nie odpowiadam na pw dotyczące porad serwisowych.
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem. The rotation of the Earth really makes my day.
F05 to oznacza uszkodzenie czujnika temperatury NTC,
ktory to jest wkladany w grzalke.
Jesli cieknie to moze go zapomniales wlozyc lub zle wlozyles i wylatal ? Czujnik powinien byc wlozony w otwor zanim zaczniesz dokrecac grzalke.
Nie odpowiadam na pw dotyczące porad serwisowych.
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem. The rotation of the Earth really makes my day.
Czujnik był włożony przed montażem grzałki. Ale uszczelka na grzałce jest trochę inna od orginału i przez to chyba przecieka I znowu wyświetlił mi się błąd F12. Ma ktoś może zestawienie tych kodów bo nie chce zaśmiecać forum.
Teraz wyświetla awarie f05, czujnik i grzałka są sprawne, oprócz funkcji prania wszystkie inne działają poprawnie.(Gwarancja na pralkę już dawno wygasła).
?? te pralki mają dwa lata gwarancji a model jest stosunkowo nowy! napweno ma więczej niz 2 lata??
wymień grzałkę na 481225928662 za 63zł kupisz ją na os. willowym w Krakowie.
Z tą gwarancją to coś chyba jest nie tak. Ten model nie istnieje dłużej niż dwa lata a uszkodzony jest programator bo miałem tak samo - na przemian błąd f12 i f07.
Czujnik NTC prawie nigdy nie uszkadzał się a grzałka jest do sprawdzenia miernikiem na ciągłość i przebicie.