logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Medion MD41049 - Radio wyłącza się po zwiększeniu głośności, możliwe uszkodzenie?

Wozik87 16 Lip 2007 15:29 1540 7
REKLAMA
  • #1 4086551
    Wozik87
    Poziom 2  
    Po podlaczeniu gral dobrze, po pewnym czasie podglosnilem troche glos i radio sie wylaczylo i nie chce sie juz wlaczyc. Czy jest mozliwe ze sie spalilo? Nic nie czulem po wyjeciu. Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4091835
    slvestr
    Poziom 32  
    Ocena: 89
    Tak to prawdopodobnie bezpiecznik. Ale mogła sie upalić scieżka na płytce przy wejsciu od zasilania, lub końcówka to już troche gorzej:/ .
  • #4 4099778
    Wozik87
    Poziom 2  
    a mozecie mi powiedziec jak mniej wiecej wyglada ten bezpiecznik i gdzie go znajde?
  • REKLAMA
  • #5 4099889
    jever 23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 280
    Koniec ja wymiękam,to już jest przesada. Moja rada dla ciebie zanies te radio do serwisu .
  • #6 4100271
    Wozik87
    Poziom 2  
    Juz znalazlem, rozkrecilem radio, a nie zauwazylem ze ma bezpiecznik na przedluzeniu kabla. A jak wymiekasz , to nie pisz postow, bo ja prosze o pomoc a ty mi jej nie udzielasz, wiec twoj post jest bez sensu.
  • REKLAMA
  • #7 4100438
    jever 23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 280
    bo jak nie wiesz gdzie jest bezpiecznik i co najważniejsze jak wygląda to co mam innego myslec ?Naprawde zanies te radio do serwisu jesli chcesz żeby przeżyło po twoje naprawie .
  • #8 4100960
    Wozik87
    Poziom 2  
    radio przezylo i juz gra. I myslalem ze w radiach sa inne typy bezpiecznikow, a nie takie standardowe.

Dodano po 4 [godziny] 30 [minuty]:

a przyczyna tego przepalania sie bezpiecznikow jest taka,ze panowie ze sklepu powsadzali tam bezpieczniki 1 amperowe a jednen powinien byc 5 amperowy. Ech

Podsumowanie tematu

✨ Radio Medion MD41049 po podłączeniu działało poprawnie, jednak po zwiększeniu głośności urządzenie wyłączyło się i nie chciało się ponownie włączyć. Przyczyną najprawdopodobniej był przepalony bezpiecznik, co jest częstym problemem w takich sytuacjach. Bezpiecznik w tym modelu znajduje się na przedłużeniu kabla zasilającego i jest typu standardowego, a nie specjalistycznego. Wymiana bezpiecznika na odpowiedni, o wyższej wartości prądu (5 A zamiast 1 A) rozwiązała problem. Istnieje również ryzyko uszkodzenia ścieżki na płytce drukowanej lub końcówki mocy, co wymagałoby serwisu. Zalecane jest sprawdzenie bezpieczników jako pierwszego kroku diagnostycznego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA