logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Które modele Nokia mają gniazdo słuchawkowe 3,5mm?

pubus 16 Lip 2007 16:05 2856 23
REKLAMA
  • #1 4086652
    pubus
    Poziom 30  
    Ocena: 32
    Witam...

Będę teraz zmieniał telefon a, że sypie mi się też odtwarzacz mp3 (6 lat) to chciałbym kombajn, takie, ja je wash a one go... ;)
    Warunkiem jest standardowe gniazdo słuchawkowe 3,5mm...
    Jakoś słuchawek dostarczanych z telefonami pozostawia wiele do życzenia...
    Po za tym podłączam odtwarzacz do radia w samochodzie...
    Jedyne pewne modele nokii z takim gniazdem to 5200, 5300 i 5700...
    Podobno N76 ma takie wejście ale nie znalazłem nic na ten temat na stronie producenta...
    I tutaj moja prośba...
    Proszę o info które modele noki mają takowe gniazdo...
    Prosiłbym o informacje rzetelne najlepiej z autopsji...

Pozdrawiam Rafał...
  • REKLAMA
  • #2 4086684
    gekeer
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Przecież są przejściówki z micro na mini jack...
    3zł w elektrycznym :D
  • #3 4086742
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    pubus napisał:

A słuchał kolega np. muzyki na SE W880 i słuchawkach dostarczonych w komplecie? Jeżeli nie to proponuje posłuchać i potem pisać, że jakosć jest słaba bo słuchawki w modelach SE opisanych jako "walkman" są wyśmienitej jakości.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #4 4086817
    pubus
    Poziom 30  
    No dobrze super ale kolega pisze o telefonach sony-ericsson a ja pisze o noki...
    Ale i tu nie ryzykowałbym porównania ze słuchawkami Sennheiser...
    Nie ważne micro/mini czy nawet normalny jack może być...
    Chodzi o możliwość podłączenia własnych słuchawek...
    I proszę nie robić z tego tematu debaty o jakości słuchawek bo nie o to chodzi...

Pozdrawiam...
  • #6 4086871
    pubus
    Poziom 30  
    No jest to jakieś wyjście...
    Ale nadal proszę jeśli ktoś posiada info o wersji z takim gniazdem w standardzie...
  • REKLAMA
  • #7 4087086
    Cyborg_3D
    Poziom 21  
    Ocena: 28
    tino2003 napisał:
    pubus napisał:

A słuchał kolega np. muzyki na SE W880 i słuchawkach dostarczonych w komplecie? Jeżeli nie to proponuje posłuchać i potem pisać, że jakosć jest słaba bo słuchawki w modelach SE opisanych jako "walkman" są wyśmienitej jakości.
    pozdr

Ahahahahahahaha :D:D:D:D:D:D:D:D... A słuchał kolega jakiegoś, dość porządnego odtwarzacza mp3? Np. ze stajni iRivera, ze piszesz ze dzwiek plynący z tych telefonów jest 'wyśmienitej jakości?'. Jak nie, to ja również proponuje posłuchać, a dopiero potem pisać.
  • #8 4087875
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Cyborg_3D Tu jest chyba dyskusja o telefonach i słuchawkach a nie odtwarzaczach MP3?
    pozdr
  • #9 4091382
    pubus
    Poziom 30  
    Ok olałem 5300...
    Skorzystam jednak z przejściówki...
    Ale mam takie głupie pytanie...
    Jaka jest różnica między Nokią 6280 a 6288...?
    Czy wogóle jest jakaś...?
  • #11 4091616
    pubus
    Poziom 30  
    No to już n-te porównanie które oglądam...
    Różnic prawie nie ma - po za baterią i obsługą HSCSD...
    Jedyny wniosek który się nasuwa to, że 6288 to po prostu nowsza wersja 6280...
  • #12 4091662
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    @pubus

Jeżeli to ma być nokia to proponuję N95.... z niej na pewno bedziesz zadowolony :)
  • REKLAMA
  • #13 4379192
    anonimowybartek
    Poziom 19  
    sam kupuję nowy telefon i wybór chyba padnie na N91. To jest telefon z wbudowanym 4GB HDD (ew. wersja Music Edition 8GB) i wyjściem mały jack.
    No chyba, że dorwę N76 w odpowiedniej cenie, to się skuszę :D.
  • #14 4528764
    smiałekpiotr
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    witam ja ci proponuje n91 to jest naprawde super telefon do nuty i jakosc dzwięku jest po prostu idealna a miałem naprawde rózne dziwne telefony i mp3.
  • #16 4533757
    anonimowybartek
    Poziom 19  
    avatar -> moim zdaniem wersje muzyczne telefonu mają sens - w każdej chwili dostęp do ulubionych utowrów itd. Jeśli ktoś kupuje telefon i szuka z wyjściem jack, to chyba się godzi z jakością dźwięku mp3 (choć jest to bardzo popularny format i ja nie mam zbytnich zatrzezeń do bitrate'u powyżej 192kbps, a przecież można zrzucić z płytki z 320kbps :)) i nie ma sensu debata na temat jakości.

Sam chcąc kupić nowy telefon wiele doczytałem o N91 i mogę go polecić. Ew. 3250 - uboższa wersja w/w, nie posiadająca HDD i WiFi, reszta jest identyczna.
  • #17 4536191
    Poziom 36  
    Ocena: 416
    anonimowybartek napisał:
    avatar -> moim zdaniem wersje muzyczne telefonu mają sens - w każdej chwili dostęp do ulubionych utowrów itd. Jeśli ktoś kupuje telefon i szuka z wyjściem jack, to chyba się godzi z jakością dźwięku mp3 (choć jest to bardzo popularny format i ja nie mam zbytnich zatrzezeń do bitrate'u powyżej 192kbps, a przecież można zrzucić z płytki z 320kbps :)) i nie ma sensu debata na temat jakości.

Sam chcąc kupić nowy telefon wiele doczytałem o N91 i mogę go polecić. Ew. 3250 - uboższa wersja w/w, nie posiadająca HDD i WiFi, reszta jest identyczna.

no i tutaj nie masz racji nie wazne ile kbps bedzie miala mp3 - poprostu powyzej 16khz cisza..... Jak kupywac telefon to z systemem operacyjnym ja posiadam z windowsem wgranie kodeka np flac albo monkey nie stanowi problemu a jakosc jest Niedoporowania z mp3
  • #18 4537318
    anonimowybartek
    Poziom 19  
    a Symbian to nie przypadkiem system operacyjny?? nowych rzeczy się dowiadujemy...
    Wątpię, żebyś zauważył tak znaczną różnicę pomiędzy mp3 a tym kodekiem flac lub monkey. Przecież odtwarzając muzykę z telefonu, nie będziemy tego słuchać tylko w ciszy - dochodzą nam szumy itp. z otoczenia.
  • #20 4537550
    anonimowybartek
    Poziom 19  
    chyba mnie trochę źle zrozumiałeś... my tu mówimy o Telefonach, a nie o radiach samochodowych :D
  • #21 4538178
    Poziom 36  
    Ocena: 416
    anonimowybartek napisał:
    chyba mnie trochę źle zrozumiałeś... my tu mówimy o Telefonach, a nie o radiach samochodowych :D

chyba nie jestes swiadomy tego jak mozna polaczyc radio samochodwe z telefonem komorkowym poto aby oddtwarzac muzyke z telefonu
    proponuje :
    odwiedzic wikipedie i dowiedziec sie co to a2dp
    potem najblizszy sklep z elektronika...ala mediamarket saturn i co licho tam jeszcze wymyslili i zapytac sie o radio z ww opcja
    Pozdrawiam
  • #22 4538230
    anonimowybartek
    Poziom 19  
    w tej chwili nie interesuje mnie polaczenie radia z telefonem i autora postu chyba rowniez! a ty tutaj robisz wyklad o a2dp, w razie czego przypominam temat:
    Cytat:
    Nokia z wejściem słuchawkowym 3,5mm.
  • #23 4764177
    Buju00
    Poziom 1  
    proponuje kupic telefon ktory Ci sie bedzie podobal(pewnie juz to zrobiles) i dokupic przelaczke na gniazdo o ktore Ci chodzi(koszt okolo 5 zl) to jest wygodne rozwiazanie

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczyła modeli telefonów Nokia wyposażonych w standardowe gniazdo słuchawkowe 3,5 mm, co jest istotne dla użytkowników chcących podłączyć własne słuchawki lub odtwarzacz do radia samochodowego. Wskazano, że modele Nokia 5200, 5300 i 5700 posiadają takie gniazdo, natomiast w przypadku modelu N76 brak jest oficjalnych informacji potwierdzających obecność tego złącza. Wiele odpowiedzi sugerowało stosowanie przejściówek z micro jack na mini jack jako praktyczne rozwiązanie, dostępne tanio w sklepach elektronicznych i na aukcjach internetowych. Wśród propozycji telefonów z dobrym odtwarzaczem muzycznym wymieniano modele Nokia N91 (z wbudowanym dyskiem HDD i wyjściem mini jack), N95 oraz 3250 (wersja uboższa bez HDD i WiFi). Poruszono również kwestie jakości dźwięku z telefonów i kodeków audio, jednak główny wątek skupiał się na fizycznym dostępie do gniazda słuchawkowego. Podsumowując, jeśli standardowe gniazdo 3,5 mm jest wymagane, warto rozważyć modele Nokia 5200, 5300, 5700, N91 lub N95, a w pozostałych przypadkach stosować przejściówki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA