Mam dobre słuchawki Sony MDR W08 (dokanałowe),które chciałbym podłączyć do telefonu.Oryginaly ciągle wypadają z uszu,a te które chcę wykorzystać siedzą fajnie na głowie(cieniutki plastikowy pałąk) ,są lekkie,zapewniają lepsze pasmo i glośność.Przejściówka którą kupiłem na Allegro gra w mono ( o czym sprzedający rzecz jasna nie był łaskaw poinformowac w opisie aukcji).Rozebrałem ją i okazało sie,ze dwa przewody były ze sobą skręcone i razem przylutowane do kołka we wtyczce,a trzeci (masa) do innego.Kombinuję jak koń pod górę.Czy ktoś z kolegow wymyślił coś w tym temacie?Wygląda na to,ze wspólna masa dla obu kanałów nie załatwia sprawy,ponieważ po włożeniu wtyku w telefon nie wyświetla komunikatu,ze podłączono akcesorium.Nie chciałbym rozwalać oryginalnego wtyku jack,ponieważ używam tych słuchawek do innych rzeczy.Jak połączyć przejściówkę mając jedną masę i dwa przewody ,,sygnałowe".Czy to w ogóle jest możliwe?Wygląda na to, że do wtyku w telefonie muszą przychodzić nie trzy,a cztery kable (dwie masy i dwa gorące).Prosze o pomoc.Ten temat był już poruszany,ale odpowiedzi jakieś takie lakoniczne,ze nic z nich nie wynika.Strasznie lubię swoje słuchawki i chciałbym je pożenić z telefonem.Prosze o sugestie