logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Curtis 21MV1T po burzy. No signal, zrywa czarne tło.

GrzesiekO 16 Lip 2007 16:42 1131 3
REKLAMA
  • #1 4086755
    GrzesiekO
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam mam curtiska 21mv1t po burzy. Objaw jest tego typu że krzyczy cały czas NO SIGNAL i zrywa czarne tło. Podmieniłem TDA5940 bez efektu nic nie pomogło. Podstawiłem pamięć 24C04 zamiast MCM2814 wyczytałem na forum że powinien hulać ale też nic to nie dało.oże ktoś z kolegów podpowie mi gdzie tkwi diabeł w ttym temacie Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4086834
    grzesiekw12
    Poziom 22  
    Ocena: 73
    Trzeba sprawdzić czy dochodzą do głowicy napięcia:5V, 12V, 33V i czy nie przywiera SDA,SCL(chociaż gdyby przywierało to by się nie załączał). Po drugie to czy jak wstrajasz to się coś pojawia (choćby zaszumiony obraz). A i próbuj stroić tym ręcznym gdzie trzeba trzymać.
    I jeszcze jedno zdejm ekrany z głowicy siedzi tam scalak SMD chyba jakiś TSA55xx ściągnij do niego dokumentacje i zobacz czy jak stroisz to przełącza pasma i czy zmienia się nap. warikapowe. Skoro wymieniłeś scalak w pośredniej i nie gra to raczej tylko głowica zostaje. Przydał by się tester magistrali.
  • REKLAMA
  • #3 4088600
    GrzesiekO
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    zastanawia mnie jeszcze to że pod AV też tak samo się zachowuje.
  • #4 4088843
    grzesiekw12
    Poziom 22  
    Ocena: 73
    Masz tu opis postępowania i schemat jakbyś nie miał. Zwróć szczególną uwagę na moduł TXT.

Moderowany przez obcy7:

Załącznik skasowano. Schemat jest w bazie schematów Elektrody. Część materiałów narusza regulamin p.1 (materiał z SE) Następnym razem będzie ostrzeżenie.

REKLAMA