logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fleszowanie setoolem. v600i z niebieskim wyświetlaczem.

zenek123 16 Lip 2007 19:47 1359 12
REKLAMA
  • #1 4087244
    zenek123
    Poziom 19  
    Ocena: 36
    Witam,

Jestem nowym posiadaczem setoola 2, nie bardzo wiem jak sie fleszuje tym sprzetem a mam v600i z niebieskim wyswietlaczem i nie moge go postawic. Nie wiem jakie pliki z supportu sciagnac a nie jak je wgrac n i czy zaznaczyc complete phone after flash czy cos innego.

Bardzo dziekuje za pomoc.

Odwdziecze sie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4087323
    dagmara9
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    mam nadzieje ze dobrze zrozumialem ,pewnie chodzi ci o setool3 box taki bialy a setool2 ma w skrócie :) w opcjach ustawiasz complite fon after flesz unlock after flesz i ja zaznaczam rewert to red z supportu sciagasz plik z polakiem ktory najczesciej jest oznaczony emea1 lub centeuro lub czasem EU1 ale na suppporcie setool jest zawsze lang descriptor i mozna przeczytac na nim w jakiej paczce jest pl wazne jest tez zebys zawsze mial w folderze rest najnowsze piki tzn restorefiles bez nich fon po fleszowaniu czy odsmaczaniu nie bedzie sie wlaczal lub mrygał restore files takze mozna a naweet trzeba zessac z supportu i rozpakowac do folderu rest potem podlaczasz fona i dla swietego spokoju klikasz identyfy po tym w najnowszej instalce pokazuje ci sie napis ze masz pliki rest do swojej wersji SW dzieki temu mozesz bezpiecznie flesozwac i odsmoczac fona.zapomnialem o jeszcze jedym gdy zessasz pliki to po rozpakowani bedziesz mial dwa pliki lang i glowny flesz wystarczy ze klikniesz przycisk add i dodasz te dwa pliki kolejnosc nie gra roli ja zawsze zaznaczam (mcu+lang) a potem klikasz flesz i czekasz :)prawda ze proste :)
  • REKLAMA
  • #4 4087500
    zenek123
    Poziom 19  
    Dzieki gsmrybnik za pomoc. Doceniam dobre chęci.
  • #5 4087499
    zenek123
    Poziom 19  
    Dzieki gsmrybnik za pomoc. Doceniam dobre chęci.

Dodano po 2 [minuty]:

Tak dagmara9 proste, postawilem v600i softem od k600 bo w v600 nie ma w zakladce softu.
  • REKLAMA
  • #6 4087699
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    v600 to ten sam telefon tylko ze robiony dla sieci Vodafone.
  • #7 4090246
    xcieja
    Poziom 11  
    Słuchajcie : ja ściągnąłem tą instrukcję i wsio fajnie,lecz chciałem się zabrać za K300i i K310i i na supporcie jest tyle plików ,że .....
    Nie wiem ,które to jest główne .....,dodtakowo ,te rozszerzenia :main.ssw.cry.zip ,fs.ssw.zip, fs.cry.zip...
    Jak ktoś mógłby napisać takiego manuala ,które pliki albo dysponuje to byłbym bardzo wdzięczny...,gdyż bardzo się przyda...
  • REKLAMA
  • #9 4090376
    ubik
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    A ja nic nie mogę postawić setoolem oprócz db2020 w starszych z wgraniem języka nie ma problemu ale żeby postawić trupa, nie idzie za chiny, a stary poczciwy cruiser robi aż miło :)
  • #10 4090703
    xcieja
    Poziom 11  
    w pełni się zgadzam z gsmrybnik-to nie jest tak,że czekam aż mi ktoś "poda na tacy" wsio.Kombinuje jak się da,ale po prostu jeszcze za mało-wiec,jeśli tylko będe wiedział które pliki wgrywac to będzie ok-a w tych manualach nie ma ,właśnie tego....
  • #11 4090735
    gsmrybnik
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    nie no 10 strona angielskiego manuala rozpisane langi ...
    a główny plik to ten największy na suporcie
    np dla k310
    ten soft r4ea031
    R4EA031_1250466_GENERIC_DO.ssw.rar i oto główny plik
    R4EA031_CENT_EUROPE_fs.ssw.rar i polaczek

po wielkości plików też to można wywnioskować <mruga>

pozdrawiam
    gsmrybnik.
  • #12 4090839
    WhiteFoot
    Poziom 27  
    Ocena: 13
    dodaje nowszy manual

Pozdr
    Załączniki:
    • SETOOL_USER_MANUAL_rev1.8_EDITABLE.doc (1.71 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #13 4090945
    xcieja
    Poziom 11  
    Ok,to rozumiem -ale na supporcie są też pliki :...fs.cry.zip i nie wiem ,które wybierać-to jedno, a dwa
    do K300i są 4 katalogi i w jednych są pliki fs.ssw.rar ,a w innych fs.cry.zip ????????????????????

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy fleszowania telefonu Sony Ericsson V600i za pomocą narzędzia Setool 2 (lub Setool 3). Użytkownik pyta o właściwy sposób wgrywania oprogramowania, wybór plików z supportu oraz opcje takie jak "complete phone after flash". Zalecane jest pobranie najnowszych plików restore (restorefiles) do folderu rest, które są niezbędne do poprawnego uruchomienia telefonu po fleszowaniu. Wskazane jest także pobranie pliku językowego (lang descriptor) odpowiedniego dla regionu, np. emea1, centeuro lub EU1. Przy fleszowaniu należy zaznaczyć opcje "complete phone after flash" oraz "unlock after flash", a czasem "revert to red". V600i jest modelem dedykowanym dla sieci Vodafone, a do fleszowania można użyć softu z modelu K600, gdyż w V600i nie ma dedykowanego softu w zakładce. W dyskusji pojawiły się również pytania o wybór właściwych plików na supportie, zwłaszcza dotyczących rozszerzeń .ssw, .cry.zip oraz różnic między nimi. Użytkownicy polecają korzystanie z instrukcji i manuali dostępnych na forum elektroda.pl, które wyjaśniają, które pliki są główne (największe) i jak rozróżnić pliki językowe od głównego firmware. Problemy z fleszowaniem innych modeli, takich jak K300i, K310i czy DB2020, również zostały poruszone, zwłaszcza w kontekście wyboru odpowiednich plików i poprawnego procesu flashowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA