logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać mapę Polski na MioMap C250 bez karty pamięci?

adam88sjz 17 Lip 2007 13:38 19473 6
REKLAMA
  • #1 4089036
    adam88sjz
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Jak w temacie. Jak wgrac do tego mape pl? Aktualnie jest w tej navi mapa DE i polski i chyba calej europy, lecz strasznie male polkrycie. Dodam ze w MIO nie ma karty pamieci, elcz karte moge dokupic.
  • REKLAMA
  • #2 4089558
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    za pomocą dołączonego oprogramowania lub z karty SD

Urządzenie pracuje z systemem Windows CE ( szkielet systemu ) - proponuję odblokować system , daje to większe możliwości w dogrywaniu map i wykorzystaniu "zabawki "

więcej na
    http://pdaclub.pl/forum/
  • REKLAMA
  • #3 4191229
    videl
    Poziom 12  
    Jeśli masz wersję Z europą zachodnią ( U mnie było to MIO C250 ze stacji Esso z mapami Niemiec,Włoch i SanMarino) to proponuje polski upgrade ze strony producenta : mio-tech.sk/download/MioC250_MioMap_EEU_Update_tool.zip
    Jeśli masz wersję rozszerzoną : MIO C250 GPS z MioMap FEU (30 krajow) to nie radze gdyż utracisz już zainstalowane mapy.
    Kolega marek216 ma racje z odblokowanym softem więcej można,a i Mio wygląda ładniej ;)[/img]
  • #4 5596184
    misiekpb
    Poziom 22  
    Ocena: 144
    Dwa pytanka.
    1) Jak wgrać mapę za pomocą karty SD? Ja przegrałem mapę włożyłem kartę do slotu i...nic
    2) W jaki sposób można odblokować MIO? Prosiłbym bardzo o instrukcję krok po kroku, jeżeli ktoś byłby skłonny się podzielić. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #6 9014738
    arabex
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    witam mam problem gdy chce uruchomic automap w mojej nawigacji mio c250 to wyskakuje komunikat ,,Nie mozna uruchomic tego programu" co robic czy ktos zna powod??? pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 9015095
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1005
    Powod jest taki, ze Firmware r03 na tym modelu nie umozliwia uruchomienia Automapy.
    mozna probowac zmienic FW na wersje r17 (Link) - starsze wersje AM chodzily.

Mozesz tez uzyc MioC250_MioMap_EEU_Update_tool.zip - ktorego ze wzgledu na prawa licencyjne nie zamieszcze...

Podsumowanie tematu

✨ Aby wgrać mapę Polski na MioMap C250 bez karty pamięci, można użyć dołączonego oprogramowania producenta lub karty SD. Mapa na karcie SD powinna znajdować się w katalogu Miomap/maps/. Urządzenie działa na systemie Windows CE, co umożliwia odblokowanie systemu w celu rozszerzenia funkcjonalności i łatwiejszego wgrywania map. Dla wersji z mapami Europy Zachodniej dostępny jest polski upgrade ze strony producenta (mio-tech.sk), jednak dla wersji z rozszerzonymi mapami (30 krajów) aktualizacja może spowodować utratę istniejących map. Odblokowanie Mio C250 można przeprowadzić za pomocą narzędzia Mio_C250_Unlock_by_Asgaard_v2.5, które instaluje się na karcie SD i uruchamia w urządzeniu. Problemy z uruchomieniem Automapy na Mio C250 wynikają z ograniczeń firmware r03; zaleca się zmianę firmware na wersję r17 lub użycie oficjalnego narzędzia aktualizacyjnego MioMap EEU Update Tool.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA