logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować nowe mapy na nawigacji MIO C250 z systemem Windows CE CORE 5.0?

tablica24 16 Wrz 2015 14:23 3597 7
REKLAMA
  • #1 14999533
    tablica24
    Poziom 14  
    Ocena: 61
    Witam posiadam nawigację MIO C250 na systemie Windows CE CORE 5.0.
    Jeszcze do niedawna miałem na niej mapy ale została zaktualizowana i nie czyta już z karty pamięci map. Proszę o pomoc jak krok po kroku zainstalować jakieś mapki do niej. Wcześniej próbowałem nagrać coś w stylu "BY Asgaard" ale coś chyba mi nie poszło ...
    Więc prosze o pomoc jak ją odblokować i przywrócić ją do stanu używania.
    Aktualnie karta jest pusta po formacie .
    Aktualny soft urządzenia R03.3.0164.0416
  • REKLAMA
  • #2 15012361
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1005
    Jesli soft jest R03, to mozesz uzyc prostego odblokowania, ktore dziala z karty SD - wystarczy ja wlozyc do urzadzenia i potwierdzic uruchomienie wygodnego MENU.

Pierwszym krokiem jest odblokowanie urzadzenia.
    Drugim krokiem jest wybor map - darmowych lub platnych.

PLIK HOW-TO-Mio-c250-Z-lite-SD-menu.zip (Link) - zawiera też prostą instrukcję krok po kroku.

Za pomoca takiego MENU mozesz uruchomic oryginalne oprogramowanie, a takze kilka innych, komercyjnych - jak TomTom, Automapa, lub IGO83.

Nic nie stoi na przeszkodzie, by przerobic nieco menu i dodac uruchomienie programow z darmowymi mapami, choc warto zainwestowac chocby 20EUR w legalna najnowsza mape Europy (SYGIC).

Mapy instalujesz na karcie SD - tej samej co Odblokowanie.
  • REKLAMA
  • #3 15048993
    tablica24
    Poziom 14  
    Oki udało mi się przerobić nawigację a teraz mam problem z dodaniem Nowej nawigacji. Mam pobraną Automapę której mi nie pokazuje na pulpicie głównym w nawigacji jak go dodać aby to wszystko działało
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 15048995
    Pontikos
    Poziom 39  
    Na pulpicie znajduja sie ikony programow, ktore na mio c250 dzialaja.
    Nie wiem jaki jest sens dodawac ikone Automapy, skoro Automapa od wersji 6.10 juz na tym modelu nie dziala...

Oczywiscie masz przeciez manager plikow, mozesz przez niego probowac uruchomic AM i samodzielnie sie przekonac ze jednak nie dziala :)
  • #5 15049056
    tablica24
    Poziom 14  
    więc prosił bym o jakaś w miarę aktualną nawigację :) żeby pobrać wrzucić i oddać koledze :D

Dodano po 6 [minuty]:

tak wyświetlają się ikony ale map w nim nie ma żadnych jak dodać jakie jakieś aktualne i gdzie wrzucić żeby wszytko grało jak trzeba

Dodano po 1 [godziny] 19 [minuty]:

Zainstalowałem Mio MAP 2013 ale niestety nie odpala się jaka przyczyna ?
  • REKLAMA
  • #6 15049379
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1238
    Na wersji ROM R03.xxx Automapa nigdy nie działała - wymagany był ROM R17 lub v2.00, cóż to za program MioMAP 2013? Skąd go wziąłeś?
  • #7 15051061
    Pontikos
    Poziom 39  
    W opisie do Pakietu sa podane wyraznie sciezki, na ktorych ma byc oprogramowanie nawigacyjne - i jakie.

Ikony na Pulpicie prowadza do programow na karcie SD:
    IGO-8 \Storage Card\iGo8\iGO8.exe
    TomTom \Storage Card\TomTom\tomtom.exe
  • #8 15063337
    tablica24
    Poziom 14  
    Mio map z chomika . i udało się :0 wszystko ładnie pięknie działa :)
    Do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada nawigację MIO C250 z systemem Windows CE CORE 5.0, która po aktualizacji nie odczytuje map z karty pamięci. Aby zainstalować nowe mapy, należy najpierw odblokować urządzenie, co można zrobić poprzez włożenie karty SD z odpowiednim oprogramowaniem, co umożliwi dostęp do menu. Następnie użytkownik może wybrać mapy, zarówno darmowe, jak i płatne, takie jak SYGIC, TomTom, Automapa czy IGO83. W przypadku problemów z Automapą, która nie działa na wersji ROM R03.xxx, użytkownik powinien poszukać alternatywnych map, takich jak Mio MAP 2013. Po zainstalowaniu odpowiednich map, użytkownik potwierdził, że wszystko działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA